(Opnieuw goed/goud!) Crowded House ‘Intriguer’


Als er ooit een contest gedaan zou worden in het schrijven van de beste popsong én Neil Finn zou meedoen, dan zou hij de competitie zeker achter zich laten. Met ‘Intriguer’ bewijst Neil Finn en zijn mannen dat na het comeback album van drie jaar geleden ‘Time On Earth’ opnieuw een hoogstaand werk af leveren voor deze groep die al sinds 1986 bezig is eerder regel dan uitzondering is.
Crowded House heeft in al die jaren nooit teleurgesteld. Ook nu weer niet! Het zijn tien mooie liedjes die toch weer iets de grenzen van Crowded House verleggen, al is dat maar heel subtiel.
De Deluxe Edition is niet alleen voor de liefhebber de moeite waard maar is de paar euro extra voor iedere muziekliefhebber niet te versmaden. We horen en zien op de bijgeleverde DVD de groep in inspannen sfeer een achttal van de nieuwe songs spelen ‘upstairs at home’ (bij Neil Finn?) en tweetal live opnames plus een video van de eerste single van het album ‘Saturday Sun’. Vooral de opnames thuis zijn zeer de moeite waard.
De eerste single is het openingsnummer van het album. ‘Saturday Sun’ is een wat stevig nummer uit het repertoire van Crowded House. Niet meteen herkenbaar als een song van Neil Finn, al verraad zijn stemgeluid al snel de werkelijke uitvoerenden.
Een van de mooiste liedjes op het album is ongetwijfeld ‘Isolation’ waar we ook Sharon Neil als gastvocaliste horen. Mooie ballad met een welkome aanvulling van dameszang.
We worden als Nederlanders ook nog getrakteerd op een lied over onze hoofdstad. ‘Amsterdam’ verhaalt over vrije dag in de stad en een bezoekje aan het museum van Vincent van Gogh, natuurlijk de onvermijdelijke regen en het zien van een protestmars. Een gewone dag in onze eigen hoofdstad voor een toerist.
‘Either Side of The World’ is een compositie die als weldadig water tussen de oren glijdt en een typisch Crowded House nummer mag heten. Lekker licht maar zeker niet nietszeggend. Paul McCartney zou jaloers zijn op zo’n liedje 🙂
‘Intriguer’ is een echte aanwinst in het oeuvre van Crowded House, vooral in de uitvoering met DVD een echte aanrader.
 
 
 

  

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.