(Rocking Blues) Steve Miller Band – “Bingo!”


Wat is het heerlijk om na 17 jaar weer eens een Steve Miller Band album te horen. Het feest wordt nog groter als blijkt dat we lijken aan te sluiten aan zijn beste werk uit het midden van de jaren zeventig. Een van mijn all-time favarieten is nog altijd zijn album ‘Fly Like An Eagle’ en het in dezelfde studiotake opgenomen maar niet iets mindere ‘Book Of Dreams’. Pareltjes die meer dan eens per jaar gedraaid worden, al vele jaren lang. Voor ‘Fly Like An Eagle’ kan ik bijna wakker gemaakt worden!
Dit nieuwe album is veel meer richting de blues kant dan de twee voornoemde albums. Als je niet zo van blues houdt is dat misschien een minpuntje. De rock en typische spacerock invloeden van Steve Miller zijn echter van een dermate hoog niveau dat de liefhebber die blues invloeden makkelijk voor lief kan nemen. Zo is het omgekeerde ook waar, een bluesliefhebber zal te veel rock vinden in deze Steve Miller uitvoeringen maar dat graag voor lief nemen.
De sound van het album is lekker vet en nodigt zonder meer uit tot het opschroeven van het volume om de muziek te voelen en dieper te laten doordringen in het gevoel.
Al bij het eerste nummer ‘Hey Yeah’ gaat het spreekwoordelijke dak eraf! Wat pracht song in een echte Steve Miller Band uitvoering. ‘Sweet Soul Vibe’ is "de ballad" van het album waarbij Steve Miller ook nog hulp krijgt van Joe Satriani. Smullen gewoon van deze met veel soul doorspekte blues-rock-ballad. Satriani horen we overigens ook nog in het nummer ‘Rock Me Baby’.
Ga niet voor de verkorte uitgave van het album met maar tien nummers. Ga voor de uitgebreide versie, is meestal even duur als je doorzoekt, met veertien nummer en je hebt ook het derde hoogtepunt van het album te pakken. De album afsluiter ‘Drivin’ Wheel’ is zeker de moeite waard. Daarmee wil ik niet zeggen dat alle andere elfnummers minder zijn, maar deze drie springen er echt uit en dat mag gezegd worden.
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.