(minder toegankelijk maar o, zo mooi!) Sophie Hunger “1983”


Sophie Hunger’s derde album grijpt terug naar het minder toegankelijk debuut terwijl ze een grote stap voorwaarts maakt door vooral zichzelf te zijn. Ze onderstreept dat zichzelf zijn door het album de titel te geven van haar eigen geboortejaar. Voor iedereen die haar nog niet kent: deze Zwitserse ster zingt haar liedjes in het Engels, Duits, Frans en Zwitsers. Maar wat zegt taal in de universele taal van de muziek.
In januari stond ze nog in Groningen op EuroSonic en bewees daar iedereen die haar hoorde wat voor een klasse deze dame in huis heeft. Met haar vorige album "Monday’s Ghost" trad ze langzaam maar zeker buiten de landsgrenzen van Zwitserland. Of ze met "1983" grote stappen voorwaarst maakt in de bekendheid is maar de vraag. Ze maakt in ieder geval een flinke stap in de beleving van iedere muziekliefhebber.
Sophie Hunger is verlegen en gaat helemaal op in het maken van haar muziek. Dat hebben we zondermeer ervaren tijdens haar optreden op EuroSonic. Een meisje, jonge vrouw, die maar moeilijk het publiek aankijkt om haar concentratie in het maken van muziek maar niet te verliezen. Het maken van foto’s verstoort haar band met de muziek al haast.
Samen met haar band weet ze haar composities als grootmeester dirigente naar grote hoogte te laten stijgen. Ieder bandlid volgt de aanwijzingen van de meesteres. Een trompet die met ingehouden adem haast gespeeld wordt werpt machtige sferen over het podium en nu ook uit de luidsprekers en drummer met zijde handschoenen en het voorzichtige pianospel van miss Hunger zelf. Op een ander moment mogen de instrumenten uitbundiger klinken maar nergens mag het schreeuwen, anders dan het schreeuwen om aandacht en gehoord te worden. Sophie Hunger mag voorzichtig ontwaken in onze muzikale harten buiten de Zwitserse alpen.
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.