(blues gitarist raakt opnieuw) Eddie Turner “Miracles & Demons”


We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar het was het wachten weer waard. De nieuwe Eddie Turner is weer echt de moeite waard!
Het gitaarwerk van Eddie Turner is voor de liefhebbers aardig bekend. Zijn blues heeft een lekkere vaak laidback sound. De stem van Turner is krachtig en lekker diep voor de blues die hij maakt.
De composities zijn allen van een hoog niveau, zou het daarom zijn dat we vier jaar hebben moeten wachten op dit derde album.
In 2010 is hij nog even in Nederland geweest, helaas heb ik hem live toen gemist omdat ik niet in het land was. In 2011 komt hij in ieder geval in de buurt. In België staat alvast een concert gepland. Hopelijk doet hij dan ook nog even Nederland aan.
Favorieten noemen van dit album ‘Miracles & Demons’ is bijna ondoenlijk omdat bijna ieder nummer daarvoor in aanmerking zou komen. Tja en dan zijn het geen favorieten meer.
Wat wel gezegd kan worden is dat het album na zo lang wachten als een oase voelt in de blues. En bij iedere draaibeurt wordt het album alsmaar beter. Fans van Eddie Turner zullen natuurlijk vergelijke met zijn debuut ‘Rise’. Is het nu beter of slechter? De verrassing die ‘Rise’ als debuut album in zich had zal Turner natuurlijk niet kunnen herhalen. Maar als dit het eerste album zou zijn wat je van deze artiest hoort dan kan het niet anders zijn of de verrassing is even groot: Wat een geweldig talent!
In Nederland mocht ik dit album nog niet in de platenbakken mogen waarnemen, het is toch import waar we als snelle liefhebber ons toe moeten richten om dit album in de CD-speler te krijgen. Ik kon in ieder geval niet wachten op de Nederlandse release. Na vier jaar was ik wel toe aan een nieuwe Eddie Turner!

 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s