(verwondering?) Goslink “Stil Leven”


Natuurlijk wordt er bij Goslink direct verwezen naar geestgenoot Spinvis. Dat is niet verwonderlijk en ook helemaal niet erg. Toch is Goslink uit een iets ander hout gesneden. Daar waar Spinvis de liedjes in elkaar plakt(e) door in tape te knippen is het Goslink die de instrumenten in elkaar plakt van allerlei soorten onderdelen. Zelf gemaakte afvalhout, blik enz. instrumenten die geweldig klinken.
Hij schrijft zijn eigenliedjes met verdomde eigenzinnige en soms recht voor zijn raap teksten. Zo zingt hij vrij in ‘Al die vrouwen’ wat hij graag zou willen "oh ja, ik wil graag neuken/nee ik draai er niet omheen …" Maar ook direct in het verdriet als ‘De deur is dicht’ met een tekst als ".. ik ben alleen en speel piano/eenzaam & vol zelfmedelij/terwijl je net nog/ naar me lachte…".
Instrumentaaal is het niet alleen Goslink die we horen. Hij omringt zich met een groep van zo’n tien muzikanten die op verschillende van de liedjes hun opwachting maken. Het maakt "Stil Leven" niet tot een solostisch en huisvlijt album maar een heel volwassen debuut. Het album is wel bijna helemaal op locatie opgenomen terwijl Harm Golsink Kuiper al een aantal jaren aan de basis van dit debuut heeft gewerkt. De eerste opnames vonden in 2008 al plaats.
Gelukkig is na twee jaar (2005-2007) El Pino & The Volunteers voor Harm Goslink Kuiper het band avontuur achter de rug. Waarom gelukkig? Anders hadden we nooit van dit prachtige werkje "Stil Leven" kunnen genieten.
 
 
 
 

  

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s