(stevig onderhoudend) Kamelot “Poetry For The Poisoned”


In 2005 verraste Kamelot met hun meesterwerk "The Black Halo". De albums die daarop volgenden waren wel goed maar konden niet tippen aan dit hoogtepunt. Met dit nieuwe album zitten we weer op hetzelfde niveau als in 2005.
"Poetry For The Poisoned" is weer een waar meesterwerk voor deze heavy metal/heavy progrock formatie. Gelukkig blijven de heren trouw aan de rock en laten ze zich niet verleiden richting de gothic stijl. De zang is dan ook lekker een echte rockzang.
Het album gaat stevig van start en vind zijn eerste rustige hoogtepunt in ‘House On A Hill’ waar we getracteerd worden op een samenzang tussen zanger Kahn en Simone Simons, wat leidt tot een wonderschoon duet. Tussen het duelleren van de stemmen horen we een gitaarsolo het nummer in tweeën snijden. Ook horen we hier een spaanse gitaar langsglijden. Deze zangeres komen we verderop oom nog tegen in uit vier delen bestaande titelnummer.
Het onbetwiste hoogtepunt is het epos "Poetry For The Poisoned" dat vele tempo wisselingen kent maar als een boek in delen wegluisterd. De afwisseling is lekker de zang van zowel de frontman als zijn gastdame is lekker.
Het album wordt in de reguliere editie afgesloten met het stevig "Once Upon A Time". Voor de bezitters van de limited edition met hardcover en een bij behorende DVD met 45 mininuten materiaal. De bonustrack is het van Nick Cave bekende "Where The Wild Roses Grow". Deze cover mag er ook wezen!
 
 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.