(Nederblues in topvorm) Cuby + The Blizzards @ Chassé Breda 15-10-2010


Harry Muskee wordt binnenkort zeventig jaar! Maar met zijn band Cuby + The Blizzards toert hij momenteel ter promotie van het vorig jaar verschenen prima album "Lost Cats" door Nederland. Plannen voor een nieuw album in 2011 staan alweer op stapel.
Muskee beschikt nog steeds over een  uitstekende stem en bijbehorende energie. Het theater Chassé was op 15 oktober de plaats voor een heerlijk bluesfeestje. Het repertoire gaat dwars door de carriere van C+B heen met de nadruk op de uitstekende composities van "Lost Cats".
De band bestaande uit de prima gitarist Erwin Java, drums Hans La Faille die met rake klappen de band op koers houdt, Helmig van der Vegt op de virtuoze toetsen en nieuweling Feico Nijdam op bas die Herman Deinum vervangt die om persoonlijke redenen de band heeft verlaten. Tijdens de show wordt de band uitgebreid met een blazerssectie van saxofoon, trompet en schuiftrompet wat een uitstekende aanvulling is.
Natuurlijk horen we klassiekers als ‘Window Of My Eyes’ en de afsluiter van het het concert ‘Applenockers Flophouse’. Maar ook covers van Tony Joe White en blueslegende Robert Johnson.
De hoofdschotel bestaat uit composities van het recenste album. Zo horen we uitstekende uitvoeringen van ‘Low Country Blues’, ‘Devil Made Religion’ en ‘Blues Is A Bad Habit’ voorbij komen. De band speelt zelfverzekerd, geroutineerd maar bevlogen. Het spelplezier denderd nog steeds van het podium van deze band die al in 1965 werd opgericht in Grollo.
Voor de bluesliefhebbers van Nederland is er maar één advies: ga deze Nederblues legende uit Drenthe nog eens zien, het stelt je zeker niet teleur!
 
 
Meer foto’s? Klink hier.
 
 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s