(broeierig!) Black Dub “Black Dub”


Daniel Lanois heeft een nieuw project met de dochter van Chris Whitley die ons een paar jaar geleden is ontvallen. Trixie Whitley heet deze dochter van Whitley en zingen kan ze. Lanois weet natuurlijk als geen ander een sfeer te creeëren. Hij gaat met Black Dub eigenlijk terug naar zijn solo album dat nog steeds staat als een huis: Acadie.
Black Dub is net zo’n broeierige plaat als voornoemd album. Maar we worden hierbij tevens getracteerd op onversneden dub-klanken. Een mengeling die als snel als heel aangenaam wordt ervaren. De wisselwerking in de zang tussen Lanois en miss Whitley is heel erg mooi en een aanvulling op wat we al eerder hoorde van deze singer-songwriter, producers en bandleider. Zo hoor je dat ze twintiger bij de wat oudere heren van de band prima haar plek veroverd met haar licht grommende stem en een hees randje en toch zo echt vrouwelijk.
De band maakt een soort rockmuziek gemengd met soul, gospel, blues en natuurlijk dub. Op papier lijkt dat een wonderlijke combinatie maar in werkelijkheid smeed Daniel Lanois er onweerstaanbare mix van die je grijpt en je naar de volume knop doet grijpen om de muziek beter tot in je leden te laten doordringen.
Elk nummer van dit album heeft zijn eigen moment maar samen vormen ze een unieke combinatie die je het album steeds al geheel laat consumeren. Steeds opnieuw zal de geboeide luisteraar naar de playknop doen grijpen om andermaal te genieten van de weldadige beats en de onderhoudende klanken van Black Dub.
We zullen maar hopen dat het niet bij dit ene album blijft en dat we weer niet zo ontzettend lang hoeven te wachten op dit soort degelijk werk van Daniel Lanois. Gelukkig slijt een cd niet van het draaien, dus daar gaan we maar weer!
 
 
 

 

 
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s