(Chrissie blijft lekker) JP. Chrissie & The Fairground Boys “Fidelity!”


Het nieuwe jaar is nog maar een paar weken jong, dus grijpen we nog even terug naar releases van het vorige jaar die nog niet aan bod gekomen zijn. In de komende week volgt er nog een lijstje met albums die niet in de lijst van 2009 stonden omdat ze nog niet gehoord waren toen de lijst gemaakt werd en niet in de lijst van 2010 konden staan omdat ze zijn uigekomen in het jaar ervoor. De zogenaamde ‘tussen de wal en het schip’-lijstje. Voor nu aandacht voor een album dat het wellicht gehaald zou hebben als een van de betere albums van 2010 als het eerder gehoord was. Het maakt het album er niet minder goed om natuurlijk.

Ondanks dat Chrissie Hynde inmiddels wel wat jaren op de teller heeft staan blijft ze verschrikkelijk lekker klinken. In het jaar 1980 maakte we kennis met haar stem als voorvrouwe van The Pretenders. Ze had er toen al een carriere opzitten als journaliste. Als geboorte jaar geeft haar Wiki het antwoord 1951.

Al bij de opening van het album krijgen we als eerste de stem van Chrissie Hynde te horen na een paar gitaar akkoorden. Direct vertrouwd en als een warme golf aan tonen om de oren. ‘Perfect Lover’ is een duet met JP Jones, de singer-songwriter waarmee Hynde “Fidelity!” heeft gemaakt. Zou JP een nieuwe vlam zijn van Hynde (die nu met haar vierde echtgenote sinds 1997 samen is)?

Het tweede nummer op het album ‘If You Let Me’ kent een pittige inhoud die in de meegeleverde videoclip op de deluxe editie van het album de bloederige inhoud laat zien van de onmogelijke liefde met een vampier.

Het titelnummer van het album, ‘Fidelity!’, is een van de lekkerste songs van deze glimmende schijf. Maar ook de ballad ‘Misty Valleys’ mag niet gemist worden. In ‘Misty Valleys’ zingt Hynde opnieuw over de liefde die haar blik lijkt vertroebelen maar dat in een o, zo mooi jasje gestoken.

Als dit album als een nieuw Pretenders album was uitgekomen hadden we het ook geloofd. De invloed van Hynde is alleen haar vanwege haar kenmerkende stem enorm.

Let op bij het aanschaffen van dit album omdat er twee versies zijn. De deluxe editie gevat naast de video ook een viertal extra tracks die natuurlijk niet te missen zijn.

Fidelity!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s