(Niet alleen voor fijnproevers!) Murder “Gospel Of Man”


In 2008 debuteerde het Deense Murder met “Stockholm Syndrome” en werd al snel een bandje dat vooral door fijnproevers van de alternatieve popmuziek hoog werd aangeschreven. Redelijk wat aandacht in de media bracht de band niet het succes dat ze verdienden.
Nu drie jaar later is er het tweede album “Gospel Of Man” dat niet ver ligt van waar de heren bij het debuut gebleven zijn. Wellicht klinkt alles net wat toegankelijker of gepolijster dan op het debuut maar dat zal de liefhebbers van het eerste uur niet afschrikken.
Murder bedient zich akoestische stijl met vooral midtempo composities. De zang doet ligt denken aan het stemgeluid van Alan Parsons. De vaste kern van Murder wordt gevormd door Anders Mathiasen en Jacob Bellens. De samenzang is hartverwarmend en de stemmen passen net zo lekker bij elkaar als Alan Parsons en Colin Blunstone. De instrumentatie is naast de instrumenten die de heren zelf spelen, als alle soorten gitaren en toetsen, ingevuld door een keur aan gastmuzikanten met akoestische bas, drum/percussie, viool, trombone, fluit, viola en cello.
Het mooiste liedje pakken uit een album dat geen moment verveeld en van hoogtepunt naar hoogtepunt lijkt te gaan is vreselijk lastig. “No Room For Mistakes” is dan wel een toepasselijke titel dat o.a. verhaald over het feit dat de hoofdpersoon niet eens durft te zeggen wat hij voor Kerstmis zou willen krijgen omdat hij bang is het verkeerde te kiezen.
Murder was in januari te zien en te horen op het Eurosonic festival in Groningen. Bij de Coffee Company werden we daar aangesproken door een fan van het eerste uur dat we vooral moesten blijven omdat Murder misschien wel het mooiste zou zijn dat we op het hele festival zouden horen. Na een mislukte gang naar de overvolle zaal van Agnes Obel pakten we gelukkig nog de helft van het optreden van deze band in het koffiecafe. Een heerlijke tractatie! Het onderstaande filmpje is daar opgenomen.
De conclusie van “Gospel Of Man”? De warmte en behaaglijkheid straalt van het album af! Luister het keer op keer en de weldaad daalt neer over je schouders. Misschien nu al wel een eerste hoogtepunt voor het prille jaar 2011.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.