(Italiaans talent!) Malika Ayane “Grovigli”


Wanneer haar album en welk album in Nederland zal uitkomen kon Malika Ayane ten tijde van Eurosonic in januari nog niet vertellen! We mogen hopen dat ze beiden in ons land zullen verschijnen want ze zijn het waard.
Haar debuut uit 2009 is in haar moederland al in twee versies verschenen. De tweede editie kent een aantal bonustracks die niet versmaden zijn zoals het prijsnummer ‘Come Foglie’ maar ook een mindere als het laatste nummer van het album. ‘Over the Rainbow’ is nu eenmaal niet een compositie die we nog niet kenden. Maar verder is het debuut dat gewoon de naam van de uitvoerende draagt een uitdagend en vooral creatief werkstuk. Misschien zelfs wat spannender dan haar nieuwste album “Grovigli” waar wat rimpeltjes in de uitvoering zijn gladgeschreken en want minder ruwe randjes kent.
Voor de avontuurlijke luisteraar is Malika Ayane een heel mooi begin punt om van deze Italiaanse schone te genieten. Ayane is gezegend met een kenmerkende soepele stem die laag kan maar ook behoorlijk hoog in de octaven kan reiken. Haar stem heeft wat weg van Toni Chields maar ook van Shakira. Maar eigenlijk is ze vooral zichzelf.
Ayane zingt in het Engels en in het Italiaans. Op haar debuut laat ze horen dat ze samen met Ferdinando Arno prima composities kan schrijven. Toch zingt ze ook composities van anderen zoals ‘Fandango’ van Paolo Conte die weer te gast is op haar nieuwste album “Grovigli” in het nummer ‘Little Brown Bear’ dat daardoor wel een lacherige inhoud krijgt met de inmiddels op leeftijd zijnde Conte die de song overigens zelf schreef. Het is niet de enige compositie van hem die Ayane op het album heeft staan. Ook ‘Chiamami Adesso’ heeft een plaatsje gekregen op dit album, dat overigens een schitterende uitkering heeft gekregen met een bijna klassiek aandoende orkestrale begeleiding overgoten met de heerlijke stem van Ayane.
Het is niet het enige duet op het album. Ook Cesare Cremonini zingt samen met Ayane de sterren van de hemel. Eigenlijk zijn de liedjes zonder de hulp van anderen de echte pareltjes op deze plaat. Ayane is op zichzelf meer dan de moeite waard. Al in het openingsnummer ‘Ricomincio Da Qui’ doet deze Italiaanse een poging je hart te stelen. Het daarop volgende ‘Thoughts of Clouds’ en het latere ‘Satisfy My Soul’ zullen het goed doen als internationale single (hit?).
Wie haar op Eurosonic heeft gezien moet zeker uitzien naar de in Italië beschikbaar zijnde special tour edtie van het album waar een dvd is bijgestoken met een achttal nummers opgenomen in het Auditorium Parco della Musica te Rome. Live is deze dame namelijk nog meer vuurwerk dan op het album en laat ze horen zien wat ze werkelijk in huis heeft!
Zie dat ook in de video opgenomen op Eurosonic waar ze een uitvoering geeft van ‘Thoughts and Clouds’. Genieten met hoofdletters! Een internationale doorbraak kan niet lang meer op zich laten wachten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.