(briljantje) James Vincent McMorrow “Early In The Morning”


James Vincent McMorrow werkte vijf maanden onafgebroken in een afgelegen huis aan het strand aan zijn debuut album. De elf liedjes die hij in die tijd schreef zijn samengebracht op “Early In The Morning”. Elke noot en elk instrument is gespeeld door McMorrow zelf. In de studio is alleen nog wat extra mix werk, mastering en productie gedaan door Mike Cave.
De foto in het boekje toont een kamer volgepakt met instrumenten en stapels cd’s en een microfoon. Het is het decor van de opname omgeving van het album. De Ier McMorrow heeft een hoge stem die ons doet denken aan Fleet Foxes, Patrick Watson, Bonnie Prince Billy en Antony and the Johnsons in zijn manier van zingen.
Op het album klinken de liedjes rijker en verder ingevuld dan de eerste kennismaking tijdens het EuroSonic festival in Groningen. Daar begeleide hij zichzelf uitsluitend op gitaar en wist daarmee het gehoor in het koffiecafé te betoveren en muisstil te laten luisteren naar zijn liedjes. Zijn voordracht laat een diepe emotie horen en muziek die zo uit zijn ziel lijkt te komen. McMorrow zingt of het hem van pijn lijkt te bevrijden.
Om liedjes te benoemen die als vlaggeschip zouden moeten dienen van dit album is uitermate moeilijk. De elf liedjes zullen bij beluistering allemaal even dierbaar zijn of worden. De titels zijn soms lang zoals “Hear The Noise That Move So Soft And Low” en “Follow You Down To The Red Oak Tree”.
“Sparrow & The Wolf” viel al op tijdens het voornoemde minioptreden en is nog steeds een mooi dierbaar liedje. Dat McMorrow heeft in zijn vaderland en inmiddels ook daarbuiten veel lof oogst is heel begrijpelijk. Het album “Early In The Morning” zal iedere liefhebber van singer-songwiriter muziek snel inpakken. Als de hoge stem van deze man je ligt dan zal een eerste beluistering alleen maar smaken naar meer. Maar na het beluisteren van het album kan ik alleen maar zeggen: ga hem ook live zien!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.