(weergaloos!) Po’Girl @ Roepaen 18-2-2011


Po’Girl toert voor de derde keer in haar bestaan in Nederland. De band debuteerde in 2007 en heeft in de jaren die achter ons liggen albums geleverd die creativiteit wisten te bundelen met een uitstekende muzikaliteit. Het laatst verschenen album “Follow Your Bliss” verscheen vorig jaar en is alom geprezen. Persoonlijk, mede door het betoverende optreden bij Meneer Frits, uitgeroepen tot album van het jaar. Dat het eigenlijk helemaal niet te veel eer is bewijzen de jongens en meisje van Po’Girl vanavond in Roepaen. In een ruim twee uur durende set die onderbroken werd voor een verfrissend drankje spelen ze de sterren van de hemel.
Hoe muzikaal begaafd de muzikanten van deze band zijn bewijzen ze eenvoudigweg door net zo makkelijk van instrument te wisselen als bij het passen van je eigen schoenen. Ze schieten makkelijk aan en zitten je ook nog eens als gegoten. Ja, op het podium staan vier rasmuzikanten gezegend met een enorm talent.
Alison Russell zingt en speelt daarnaast gitaar, klarinet, banjo en xylofoon. Awna Teixeira is de dochter van een Portugese immigrant van Canada en speelt banjo, bas, gutbucket bas, gitaar, piano en zingt. Henny Sidelinger is naast gitaar en dobrobouwer natuurlijk de speler van beide instrumenten maar ook bas en banjo liggen hem. Mikey August speelt terwijl hij drumt ook keyboard en zingt. Soms lukt het Mikey zelfs om alledrie tegelijkertijd te doen.
We horen veel composities van hun laatste album zoals ‘Kathy’, dat over de moeder van Russell gaat, en het wonderschone ‘Pink Shoes’, dat Teixeira opdraagt aan een veel te vroeg overleden vriend. Bij ‘ To The Morning’ verteld Russell het verhaal van een vrouw die dat lied tijdens de bevalling van een van haar kinderen gedurende meer dan twaalf uur onophoudelijk draaide om haar te ondersteunen.
‘Ja je maakt albums en daarna gaan ze de wereld in en leven hun eigen leven. Je weet nooit wat mensen er bij beleven. De liedjes die je maakt leven zo hun eigen leven.’ weer Russell ons toe te vertrouwen.
Naast de eigen liedjes van Po’Girl horen we ook een tweetal composities van JT van JT and the Clouds doen. Met JT hebben Russell en Mikey zojuist het nieuwe album van JT opgenomen. Ook een compositie van Elisabeth Cotton, AJ Roach en Julie and Buddy Miller komen langs. Maar ook een van de weinig nummers die Leonard Cohen niet zelf schreef, ‘Le Partisan’, wordt hartverwarmend gecoverd door Po’Girl.
Na de twee uur durende show loopt rond middernacht, als iedereen heeft kunnen napraten en nog een borreltje drinken, langzaam de Nachtclub van Roepaen leeg en klinken de liedjes nog na terwijl we huiswaarts rijden. De magie mag nog even niet gebroken worden, dus draaien we niet zoals op de heenweg “Follow Your Bliss” maar het zojuist verschenen album van de te vroeg overleden Eva Cassidy, “Simply Eva”. Zachtjes op de achtergrond terwijl de kilometers ruisend aan ons voorbij trekken gedurende een klein uurtje. De lakens van het bed omarmen ons terwijl de herinnering overgaat in een zoete droom naar een nieuwe ochtend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.