(Live nog lekkerder!) Twilight Hotel “When the Wolves Go Blind” & Live @ Meneer Frits 1-3-2011


Drie jaar na het door veel liefhebbers geroemde tweede album van “Highway Prayer” is Twilight Hotel, uit Winnipeg Austin Texas, terug met hun nieuwste “When the Wolves Go Blind”. Te ondersteuning van het nieuwe album trekken ze natuurlijk de clubs weer rond.
Zo staan ze op 28 febr. j.l. in het Café Meneer Frits in Eindhoven en geven daar een drukbezochte performance. Ze starten met het titelnummer van het nieuwe album ondersteund door de accordeonklanken gespeeld door Brandy Zdan. De heerlijk duo zang met haar mede bandlid Dave Quanbury is zo’n beetje het handelsmerk van Twilight Hotel.
De eerste nummers spelen ze van het nieuwe album en blijft Zdan op de accordeon spelen voordat ze wisselt naar lapsteel of gewoon gitaar. Quanbury zijn gitaar soms voor akoestisch of ukelele en kruipt bij een enkele compositie achter de piano. Heel even horen we hem ook trompet spelen!
Tijdens het optreden wordt vooral geput uit het vorige, voortreffelijke, album “Highway Prayer” en het nieuwe album. Van het debuut uit 2006, “Bethune”, horen we niets langskomen.
“When the Wolves Go Blind” gaat verder waar “Highway Prayer” was gebleven. Het album bevat daardoor weinig verrassingen. Iedereen die het tweede album van Twilight Hotel omarmde zal zich geen buil vallen aan dit nieuwe glimmende schijfje. De composities zijn allemaal dik in orde en passen volledig binnen het idioom dat de band zich heeft aangemeten. Voor wie zit te wachten op verrassingen moet wellicht geduld hebben tot een vierde album. Twilight Hotel diept met prima composities de weg verder uit die er in drie jaar is ingereden. Groot voordeel is dat er meer mooie liedjes zijn bijgekomen.
In de bijna twee uur durende set die Twilight Hotel speelde bij Meneer Frits is dan ook geen moment een dipje te merken. Het duo speelt de sterren van de hemel en doet de reputatie die ze hebben opgebouwd met hun albums volledig recht aan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.