(opnieuw raak) Fink “Perfect Darkness”


Fink wordt vaak gezien als het alterego van singer-songwriter Fin Greenall. Maar wie het boekje bij dit nieuwste album goed leest zal zien dat Fink de naam is van de groep dit gevormd wordt door Fin Greenall, Guy Whittaker en Tim Thornton die samen ook tekenen voor de meeste composities op dit nieuwste album.
Fin Greenall startte ooit in het electronische genre maar maakte al met het tweede album de overstap naar het singer-songwriter genre en gooide direct hoge ogen met “Biscuits for Breakfast” in 2006. Met het vierde album in dit genre zijn we nu aangeland bij “Perfect Darkness” en kunnen we dus spreken van een groepsprestatie met als drijvende kracht nog steeds Greenall.
Het album “Perfect Darkness” opent met het titelnummer dat gaat over het perfecte donker dat ontstaat als het vuur gedoofd is en het as is neergedaald. Zwarte wolken en zwarte golven om je onder te verbergen. Met je ogen wijd open zie je alleen maar zwart. Onpeilbare afstanden kun je uitzetten en toch samen zijn en te doen wat je wilt om het toch te doen. Of dit nu een tekst is die vertaald moet worden als verheerlijking van het duister om samen met een geliefde in weg te duiken of een duister uit wanhoop om iets wat is geweest en niet meer is, wordt aan de luisteraar overgelaten. En zo is het met gedichten toch altijd.
Het spel van Fink is indringend ritmisch. Gitaar patronen die herhaald worden tot er een soort trans en kandans ontstaat. De begeleiding in bas, drums en soms een tweede gitaar houdt het sober. Sober zoals we de liedjes van Fink al wel kennen.
Voor de snelle beslisser is er een mooi hardcover boekje waarin de cd steekt met daarbij een los ep’tje met vier akoestische uitvoeringen van o.a. het titelnummer van het album. De songs zijn dan teruggebracht tot de essentie waaruit ze ooit geboren werden waarschijnlijk. Maar ook dan blijven de liedjes van Fink boeien.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.