(onweerstaanbaar) JT Nero “Mountains / Forests”


JT (aka Jeremy Lindsay) debuteerde vorig jaar met het album “Caledonia” als JT and the Clouds. Samen met de band Po’Girl, waar hij ook diverse composities voor schreef, tourde hij onder andere door Nederland. De hoge stem van JT bleek toen al heel mooi te kleuren bij de zang van Po’Girl. Op “Caledonia” bediende JT zich soms van composities die net te lastig te zingen waren voor zijn stem. Daardoor bereikte hij soms net de pijngrens niet.
Op “Mountains / Forests” heeft JT niet alleen zijn volledige draai gevonden maar ook zijn muzikale partner. Zangeres Allison Russell, ja van Po’Girl, is niet alleen zijn muzikale maatje op dit album maar is ook zijn levenspartner geworden. Er is dus iets moois gebloeid dat ook muzikaal zijn vruchten afwerpt.
Het album werd in augustus 2010 in drie dagen opgenomen in the Graig Cabin op Washington Island. Dat het heilige vuur toen gloeide kunnen we nu terug horen op “Mountains / Forests”. Alle composities zijn van de hand van Lindsay maar de onmiskenbare invloed van Russell sijpelt als het ware tussen de noten door. Wie het werk van Po’Girl kent en dat mixt met wat JT bracht op zijn debuut album komt als vanzelfsprekend uit wat “Mountains / Forests” is geworden.
De begeleiding is een suptiele mix en invulling door piano, keyboard, gitaar, dobro, bas, drum en percussie. Negatieve puntjes zijn er ook te noemen over dit voortreffelijke album. De duur van nog geen negendertig minuten is natuurlijk veel te kort of is dat juist de kracht? Geen noot te veel, geen zwak nummer die het album zou degraderen?
Wel jammer is dat de verpakking slechts één velletje met sumiere informatie bevat en geen foto’s van die drie dagen opnames bevat. Zelfs geen teksten van die tien mooie liedjes die het album telt. Maar verder niets dan lof over de streling van de oren bij iedere luisterbeurt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op (onweerstaanbaar) JT Nero “Mountains / Forests”

  1. Super album en nog beter optreden!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.