(top10 in Japan!) Finn Silver “Crossing The Rubicon”


Finn Silver bracht nog niet zo lang geleden in eigen beheer hun debuut album “Crossing The Rubicon” uit. Niet lang daarna staan ze in de top tien in Japan. Kortom het is tijd dan Nederland kennis gaat maken met dit fraaie Nederlandse product van Fridolijn van Poll en Mark Berman. Deze twee vormen namelijk de spil van dit jazzy-groepje.
Net als Caro Emerald probeert de band via ongekendtalent.nl en 3FM Serious Talent aandacht te verwerven in Nederland. Onwillekeurig doemt de naam van Roos Jonker op als vergelijking, niet alleen door het startende succes in Japan, maar ook vanwege die muzikale verwantschap.
Mark Berman tekent voor alle twaalf van de composities voor de muziek met medewerking van een van de andere bandleden. Fridolijn van Poll heeft niet alleen de teksten geschreven maar weet die ook zeer fraai en zoetgevooist te brengen.
Hoewel Finn Silver op de eigen website schrijft invloeden te hebben van hip hop, liggen die er zeker niet bovenop. Wellicht dat die zijn terug te vinden in de ritmes die soms wat tegendraads klinken als in het overigens fraaie en onderhoudende ‘Sitting On Shore’. De invloeden van drummer Richard Spaven is voelbaar. De sound die we ook kennen van Jose James, waarbij Spaven ook drumde, is terug te vinden op dit eigenzinnige debuut van Finn Silver.
Finn Silver balanceert op een dun lijntje dat je kan trekken tussen jazz, electronica en singer-songwriter muziek met een duidelijk nadruk op de jazzy invloeden. Het album werd opgenomen in de Jazzanova studio’s in Berlijn. Ook Jazzanova lid Axel Reinemer heeft zijn invloed mogen uitoefenen tijdens opnameproces door zich te ontferme over de mix.
Daan Herwig die ook bij Caro Emerald te horen is op de toetsen draagt zijn steentje bij achter de toetsen maar is ook co-componist van een groot aantal van de composities. Ook Zuco103 levert en muzikant aan dit gezelschap in de vorm van toetsenist Stefan Schmid. Het zal nog lastig zijn om de opname bezetting op toernee te gaan met al die bandleden die ook in andere succesvolle formaties spelen. Wat zeker is is dat Finn Silver haar heerlijke vloeiende jazz klanken in een mengeling van klanken van voornoemde bands niet alleen succes zal oogsten in Japan maar het ook dichter bij huis zou moeten kunnen vinden! Topplaatje dat je echt gehoord moet hebben als houdt van Jose James, Roos Jonker, Jazzanova en noem er nog maar een paar meer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op (top10 in Japan!) Finn Silver “Crossing The Rubicon”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.