(vol emotie) Israel Nash Gripka “2011 Barn Doors Spring Tour, Live in Holland”


In maart stortte Israel Nash Gripka “Barn Doors and Concrete Floors” over ons heen. Een album dat tot op de dag van vandaag niet uit de CD-speler te branden is. Deze talentvolle muzikant eist een regelmatige draaibeurt op. Fijn dat een van zijn optredens in Nederland nu is vastgelegd op een glimmend schijfje. Onder de bezielende technische leiding van Ankie Keultjes werd het concert dat hij gaf bij Meneer Frits vereeuwigd op CD.
De emotie, bezieling en het spelplezier knallen zonder enige terughoudendheid uit de speakers. Wie Gripka al eens live heeft gezien en gehoord weet wat de kwaliteiten van deze man zijn. Voor iedereen die hem nog nooit heeft gehoord of gezien: je weet niet wat je mist! Voor iedereen die van John Fogerty en zijn band Creedence Clearwater Revival kan genieten is het bij Gripka gewoon thuiskomen. Maar natuurlijk gaat iedere vergelijking mank. Gripka heeft inmiddels een mooie set eigen composities op zijn naam staan die hem zijn eigen plaatsje in de muziek rechtvaardigen. Dat hij zijn favorieten heeft steekt hij niet onder stoelen of banken. De cover ‘Revolution Blues’ van Neil Young trekt hij prima naar zich toe en sluit het live-album af.
Die favorieten komen ook terug op de EP die hij de afgelopen maanden opnam in Eindhoven. Daar horen we naast twee eigen composities een vijftal covers van o.a. John Lennon’s ‘Working Class Hero’, ‘Chelsea Hotel’ van Leonard Cohen, ‘Hey Joe’ van Jimi Hendrix en ‘Evening Gown’ van Mick Jagger. Opgenomen in “one take”. Gripka solo, puur zoals je hem in de huiskamer zou kunnen hebben. De EP heet “Working Class Hero and other Favorites” is niet te versmaden!
Gripka toert de komende tijd door Europa en komt ook weer naar Nederland. Voor wie hem tot nu toe gemist heeft: er is een mooie herkansing dus.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.