(double bill) Jennie Lowe Stearns & Rod Picott @ Meneer Frits Eindhoven 26-9-2011


Maandagavond in Eindhoven bij café Meneer Frits is Ad van Meurs steeds weer in staat om een mooi programma neer te zetten. Deze maandag is de beurt aan Jennie Lowe Stearns die met haar nieuwste album “Blurry Edges” dit jaar ons al wist te verrassen.
In de setting met een hammondorgel, lichte percussie/drum en akoestische gitaar weet Stearns vooral in de samenzang met haar vrouwelijke percussionist te overtuigen met haar breekbare zang. De composities zijn natuurlijk afkomstig van haar laatste album maar ook liedjes uit het verleden passeren de revue. Helaas is het geluid van de hammondorgel vooral in het begin wat te overheersend. Wat later in de set is het volume van de toetsen wat milder. Toch overheerst het gevoel dat Stearns in een setting zonder de toetsen begeleiding nog meer zou betoveren.
De hoofdschotel van de avond is Rod Picott. Zeker voor het toegestroomde publiek is Picott de hoofdschotel, het enthousiasme inde zaal neemt voelbaar toe. Picott speelt veel songs van zijn zojuist verschenen album Welding Burns. De compositie ‘Your Father’s Tattoo’ valt daarbij heel positief op. Picott heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ervaren performer die het bouwvakkersleven al velen jaren achter zich heeft kunnen laten. Hij laat het publiek weten dat hij heel gelukkig is dat hij zijn geld tegenwoordig kan verdienen als muzikant.
Het prijsnummer van de avond is een composities van een van zijn sterkste albums ooit, het uit 2003 daterende “Stray Dogs” wordt door velen nog steeds gezien als zijn meesterwerk tot nu toe. Het nummer ‘River Runs’ wordt door iemand uit het publiek aangevraagd. Een ander verzoeknummer wordt door Picott vakkundig omzeild en uiteindelijk niet meer gespeeld. Blijkbaar kent hij het niet meer of past het niet in zijn set van de avond.
De persoonlijke hoofdact van de avond stond in het voorprogramma van Picott. De klanken van Jennie Lowe Stearns klinken nog lang in het hoofd na deze week.

(foto’s volgen nog)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op (double bill) Jennie Lowe Stearns & Rod Picott @ Meneer Frits Eindhoven 26-9-2011

  1. willem van esch zegt:

    Nou nee, ik vond Jennie c.s. buitengewoon afschuwelijk. Zowel technisch als muzikaal van een armoedig niveau. Geef mij Picott maar.
    Willem

    • joostfesten zegt:

      Dan klopt het in ieder geval v.w.b. jouw zoals ik schreef dat Picott bij de meeste aanwezigen beter in smaak viel. Mijn vriend Koos en ik vonden toch Jennie de beste al was de geoliede show van Picott natuurlijk ook niet te versmaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.