(gegroeid!) Ane Brun “It All Starts With One”


De Noorse Ane Brun heeft met haar nieuwste album “It All Starts With One” een duidelijke groei doorgemaakt. Het breekbare en voor sommige wat lastig te verteren vibrato in de haar stem is deels verdwenen maar nog voldoende aanwezig om haar stijl niet te veel te breken. Luister bijvoorbeeld naar album opener ‘These Days’. Brun klinkt vooral zelfverzekerd op die nieuwste album. De wat rijkere arrangementen, soms met strijkers, passen goed bij de immer mooie composities die Brun uit haar pen heeft laten vloeien.
Dit zesde studioalbum van Brun zou wel eens een doorbraak voor haar kunnen betekenen bij een wat groter publiek dan de schare trouwe fans die ze heeft opgebouwd met haar wonderschone oeuvre. Wellicht dat de samenwerking met José Gonzales in het nummer ‘Worship’ daar een klein zetje aan kan geven. Maar het beste zou zijn dat Brun op haar eigen kwaliteiten beoordeeld wordt want die zijn zo overduidelijk aanwezig dat daar zo langzamerhand geen muziekliefhebber omheen kan komen.
De breekbaarheid van muziek van Brun leent zich natuurlijk niet voor heel grote zalen. Laten we dan ook niet hopen op een dergelijk grootsucces dat het het kleine in het werk onmogelijk maakt.
In 2008 hoorde ondergetekende haar bij de release van “Changing of the Seasons” spelen in de beslotenheid van een kleine kerk in Amsterdam. Dergelijke locaties zijn er ook in groter formaat zodat er meer gehoord kan worden hoe wonderschoon de liedjes kunnen klinken. Al hoeft het natuurlijk geen kerk te zijn.
Als Nederland zijn we bevoorrecht doordat het album hier al een paar weken uit is. Eind van deze maand zal de rest van Europa pas volgen. Ook deed deed ze in september ons land al aan voor promotiewerk voor haar album. Nederland sloot reeds bij het debuut “Spending time with Morgan” deze artieste in kleine kring in het hart. Morgan haar trouwe gitaar, verruilde Brun later ook wel eens voor de piano. Toch laat ze de toetsen op dit album weer over aan een ander.
Voor de vlugge beslissers is er een 2CD versie met acht extra songs die zeker zijn aan te raden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s