(terug in de tijd en toch van deze tijd) Gregory Page @ Roepaen Ottersum 6-10-2011


De in San Diego levende Gregory Page is momenteel wereldberoemd in Nederland. In januari van dit jaar was hij al  in Roepaen, toen waren honderddertig paar luisterende oren. Deze avond is kapel volledig gevuld en zoals de drummer weet te zeggen ‘er zijn nu meer mensen om onze muziek mee te delen’ en dat is waar!
Page maakt een melancholieke, jazzy soort muziek die voor je gevoel zo uit de jaren twintig en dertig komt. Toch zijn het voornamelijke eigen liedjes die Page ons al jaren weet voor te schotelen. Begeleid door een prima band bestaande uit pianist Sky Ladd, drummer Josh Hermsmeier en basist Bob Magnusson speelt hij twee sets. De eerste set duurt ruim een half uur en de tweede samen met de toegift is bijna anderhalf uur in lengte. Geen moment verveelt hij ons. Page geniet zichtbaar van de prachtige locatie waar hij speelt en vele applaus dat hem ten deel valt. Natuurlijk schenkt hij veel aandacht aan zijn zojuist verschenen album in Nederland “My True Love”. De rest van de wereld moet nog even geduld hebben voordat dit album met wat vrolijke liedjes daar wordt uitgebracht. De minder trieste liedjes hebben te maken een bijzondere uitnodiging die Page een tijdje geleden kreeg om op een bruiloft te spelen. Zijn doorgaans wat triestere melancholieke liedjes pasten daar niet helemaal.
Ook horen we een splinternieuwe song die hij tijdens zijn verblijf in Nederland schreef toen hij een oud stelletje op een bankje een broodje zag eten terwijl ze innig elkaars hand vasthielden. Dat beeld had hij al zo lang in een lied willen te vangen, het gevoel van de liefde van mensen die al heel lang bij elkaar zijn en alleen maar sterker lijkt te worden.
Bijna twee uur, onderbroken door een pauze, wist Page het aanwezige publiek te bespelen als een ras performer. Een lust voor het oog en het oor. Af en toe wist Page zijn bandleden te laten floreren en deed hij een stapje terug. Als een heer op stand maar o, zo toegankelijk nam hij het verdiende applaus in ontvangst van het in leeftijden zeer gemeleerde gezelschap dat zijn publiek mocht zijn. Mijn vader en ik zullen dit optreden nog lang na laten klinken terwijl we de eerste stevige herfstbuien van het jaar naar huis trotseren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.