(groeier) James Harries “Growing Pains”


De folk van James Harries heeft de tijd nodig als een langzaam groeiende plant om tot volledige wasdom te komen. Met “Growing Pains” is levert Harries zijn vierde album af in eigen beheer. De stem van Harries doet denken Jeff Buckley, Noal Gallagher maar ook die van Ben Harper als Harries zijn hoge kopstem opzet.
Gelukkig gebruikt Harries zijn kopstem zeer gedoseerd, van allergische reacties kan daardoor haast geen sprake zijn of je moet echt heel erg overgevoelig zijn voor dergelijk stemgebruik. Over het algemeen laat hij een fluweelzachte indruk achter.
Growing Pains” werd in één dag opgenomen in een Gospelkerk in Oakland, California. Niets verraad aan de sound van dit album dat er iets van haastwerk in zit. Nee, als er iets opvalt dan is de relaxte sound die is vastgelegd. Het klinkt wel allemaal puur en als je goed luistert is er spaarzaam gebruik gemaakt van de akoestiek van de kerk.
De jazzy, americana sound van Harries kent een warme begeleiding door akoestische gitaar, bas, drum, toetsen, trombone, cello, fluit en heel af en toe een koortje. Het tempo ligt voornamelijk laag maar niet lui.
De liedje van Harries nestelen zich langzaam, bij iedere draaibeurt onder je hersenpan om er niet meer uit te willen. Niet dat je ze zelf gaat zingen, maar de drang om het album weer op te zetten neemt bij iedere draaibeurt toe alsof je langzaam maar zeker verslaafd raakt aan zijn muziek.
Opvallende liedjes noemen blijft moeilijk, toch valt “Caught in the Middle” positief op met alle elementen op de juiste plek. “Neighborhood” kent in het intro het herkenbare trombone geluid dat direct doet denken aan “Huckelberry Grove” van Ocean Colour Scene, of is dat mijn verwrongen muziekbrein? Dat de stem van Harries velen zal aanspreken heeft ook een telecom aanbieder ondekt die zijn nieuwste single “I’ve Feeling” onder zijn reclamespot heeft gezet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.