(te onderhoudend maar veelzijdig) Giovanca “Theatertoer” @ Chassé Breda 11-10-2011


Giovanca’s theatertour is net van start als ze Chassé in Breda aan doet. Normaal speelt ze op pop- en jazz podia omdat haar muziek zich daar voor leent. Op de plaat worden sommige van haar tracks ook bewerkt zodat ze in de disco niet misstaan. Giovanca is een veelzijdig artieste die met twee albums op haar naam de tijd rijp vond om ook het theater eens aan te doen.
Ze beseft dat het theater een iets andere aanpak vraagt dan een optreden op andere podia. Om haar draai te vinden in het theater heeft ze haar show verpakt in een verhaal. Het verhaal dat stukjes uit het leven van Giovanca vertelt maar ook hier en daar de politiek op zoekt die haar raakt. Dat laatste is dan vaak gekoppeld aan de gekleurde medemens. Zoals een link naar Meriam Mekeba en een ode aan Nelson Mandela die ze ooit nog eens hoopt te ontmoeten. Maar ook een kijkje in haar jeugd als de langspeelplaten van haar vader draait en daarmee op ondekkingstocht gaat in de muziek. Steeds is een verhaal een opmaat naar één of meer stukken uit haar eigen repertoire of een cover van bijvoorbeeld The Surpremes in de vorm “Stop In The Name Of Love”.
De verhalen die Giovanca verteld zijn onderhoudend maar halen door de lengte de vaart uit de show. Als ze eenmaal aan het vertellen is lijkt er soms geen einde aan de komen. De muziek lijkt te vaak op het tweede plan te komen. Als ze eenmaal weer aan het zingen is toont ze haar veelzijdigheid van het ballanceren tussen pop, soul en jazz.
Op een gegeven moment zegt ze ook zelf ‘ik zit denk ik nog een beetje in de try-out fase’. Ze kan dan het advies om de verhalen in te korten tot ongeveer een kwart van de lengte ter harte nemen en wat songs toevoegen. De show zou er beter door worden en de beweging die ze zoekt in de zaal zou er dan zeker komen. Nu weet Giovanca de zaal aan het eind van de show massaal in beweging te krijgen en mee te laten doen. Het maakt nog snel een enerverend staartje aan een show die haar talent heeft recht gedaan maar ook bewees dat ze nog zoekende is in de vorm voor het theater. De veelzijdigheid en soepelheid van haar stem blijven gelukkig in de positieve zin hangen als de deuren van de zaal weer open gaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s