(Kunstzinnig mooi!) James Harries @ Galerie Achter de Beek in Beek 28-10-2011


Galerie Achter de Beek is gelegen achter de kerk in het dorpje Beek (Limburg) met schuin aan de overkant een gezellig café. Coen Theelen ontvangt de bezoekers persoonlijk gezeten achter zijn tafeltje met een lijst waarop hij de gearriveerde gasten noteert en plastictrommeltje als kassa. Zijn galerie geeft kunstenaars de ruimte om hun beeldende en schilderkunst te tonen. Daarnaast is Theelen actief met sportkleding en het regelmatig organiseren van kleinschalige concerten in de atelierruimte van zijn galerie.
Vanavond is de eer aan de uit Ierland afkomstig maar in Tsjechië wonende James Harries. Harries is actief in het schrijven van soundtracks voor films (hij heeft er reeds dertien op zijn naam staan) en als singer-songwriter. Als singer-songwriter in het americana genre is hij vanavond actief. Hij heeft inmiddels vier albums en twee ep’s als zijn oeuvre. Zijn nieuwste album “Growing Pains” besprak ik nog niet zo lang geleden op dit blog.
Natuurlijk is in zo’n kleine en beknopte setting de artiest eenvoudig bereikbaar en loopt gezellig voor en na het concert rond. Bij de ontvangst krijgen we een heerlijk kopje koffie met cake en in de pauze zijn er diverse drankjes en hapjes.
De set van Harries is in twee delen. De rustige nummers van Harries ademen de sfeer uit die ook een James Vincent McMorrow weet neer te zetten. Gezongen met een lichte kopstem maar ook voldoende in het laag van stembereik van Harries. Opvallend is de manier van afronden van woorden in de zang. Niet alleen de rustige nummers weten het publiek te boeien ook als Harries zich laat gaan, het tempo opvoert en de gevoeligheid van het gitaarspel omslaat in soms licht noisy geluid blijft het vierentwintig koppige publiek geboeid luisteren. Het applaus dat Harries in ontvangst mag nemen is verdient. Ook kan hij vragen tegemoet zien van het publiek als hij zingt over ‘strawberry blonde’, want het ontbreekt soms aan dezelfde soort voorstellingsvermogen. De intieme sfeer en locatie passen prima bij de muziek van James Harries, al zou die door een veel groter publiek gehoord mogen worden. Binnenkort is hij nog op een paar locaties in Nederland.
Na afloop drinken de gasten nog een laatste drankje in het café aan de overkant alvorens de nacht weer wacht en de klanten van James Harries ons naar de ochtend begeleiden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.