(50 jaar!) The Zombies “Breathe Out, Breathe In” & @ De Pul te Uden 6-11-2011


Rod Argent en Colin Blunstone vormen samen al sinds 1961 The Zombies. In die tussen liggende jaren heeft de band ook een tijd niet bestaan. Maar sinds enkele jaren zijn ze toch weer actief onder de oude naam en niet zonder succes.
In de zomer van dit jaar brachten ze hun nieuwste studio album uit onder de titel “Breathe Out, Breathe In”. Een album dat al een aantal mooie reviews heeft mogen krijgen. Daar kan ik me bij aansluiten en zeker na het live-aanhoren van aantal van de stukken van dit album. The Zombies en met name de stem van Colin Blunstone staan nog steeds als een huis. Vooral als de uitvoering het middelpunt van Blunstone opzoekt is zowel op het album als live het niveau hoog. Met zijn zesenzestig jaar is Blunstone nog steeds heel goed bij stem en weet hij schijnbaar moeiteloos de hoge registers foutloos te raken. Zowel nieuwe nummers als de oude bekenden als ‘Time of The Season’, ‘Wonderfull’, ‘Old and Wise’, ‘She’s Not There’ en het tijdloze ‘A Rose for Emily’ (met mooie samenzang) zijn natuurlijk niet te versmaden uit de mond van Colin Blunstone.
De nieuwe composities zullen in de loop der tijd hetzelfde aanzien verkrijgen. Maar nu vielen in ieder geval het titelnummer ‘Breathe Out, Breathe In’ , ‘A Moment In Time’ en ‘Shine On Sunshine’ alvast positief op. Het album gaat na het live aanhoren van de band bij beluistering op terugweg van het bijna twee uur durende optreden ineens echt leven. Of is dat gehoorsbedrog?
Tijdens het optreden is er ook plaats voor de grootste hit van Argent ‘Hold Your Head Up’ en een gloedvolle uitvoering van ‘God Gave Rock N Roll To You’ dat een zekere mate van Queen en vooral Freddie Mercury in zich heeft.
Door de mengeling van oud en nieuw werk is het optreden van The Zombies niet een hele retro-show maar gewoon een optreden van een band die zijn sporen verdient heeft en zijn successen viert met een flinke nadruk op de klassieker “Odessey & Oracle” maar vooral ook het nieuwe album aan het publiek presenteert. The Zombies bewijzen met het album en het optreden nog steeds een band van betekenis te zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s