(super verslavend) True Widow “A.H.A.T.H.H.A.F.T.C.T.T.C.O.T.E”


Als je de eerste klanken van ‘Jackyl’, het openingsnummer van het album, hoort wordt direct het donkere hol van True Widow ingezogen als een zwart gat in de muziek. De loodzware drum en baslijnen gekoppeld aan kelderachtige vrouwelijke kelderzang doet onwillekeurig denken aan This Mortal Coil gemixt met de donkerte van Joy Division en wat vuige klanken van The Black Keys. Die laatste komen vooral steviger om de hoek zetten bij ‘Blooden Horse’ dat direct volgt op de opening. Als je je hebt laten meezuigen door de sound van de band ontdek je eenvoudige maar doeltreffende melodieën die je ongenadig bij je nekvel pakken zodat je alleen maar meer wil horen.
De volume knop draait bijna als vanzelf naar een steviger niveau om de muziek ook echt te voelen beuken aan je lijf. Pas op met een koptelefoon! Want de muziek is super verslavend en als je die te hard zet kun je niet heel vaak van dit prachtige album genieten en je mist de vibraties die de bassen uit je speakers persen.
‘NH’ gaat nog dieper dan het openingsnummer. De lage tonen denderen vanuit het intro zo de doom-kelder in. Repeterende lange basgitaar klanken hangen als een deken over de zanglijnen.
Het tweede album van de band True Widow heeft een onuitsprekelijke titel. Zelfs de afkorting is niet te pruimen. Vandaar maar even volluit “As High As The Highest Heaven And From The Center To The Circumference Of The Earth”. Wellicht komen ze in aanmerking voor een prijs voor dit gedrocht van een album titel.
De band is een trio rond zanger en gitarist Dan Phillips. Hij rekruteerde zangeres en bassiste Nicole Estill en drummer Timothy Starks om zijn ideeën vorm te geven. Met z’n drieën zetten net als The Back Keys een sound neer die doet vermoeden naar veel meer bandleden. Zo wordt andermaal bewezen dat je met weinigen een indrukwekkende sound en een bak heerlijke herrie kan maken zoals onlangs Patrick Sweany nog in zijn eentje bewees.
True Widow heeft een hoog retro-gevoel in de sound maar is in het neerzetten daarvan toch helemaal van deze tijd. De diepe baslijnen en heavy gevoel is toch alleen met moderne technieken vast te leggen op cd. Iedere liefhebber van het soort muziek dat True Widow maakt zal nu wel getriggerd zijn om te gaan luisteren. Zeker doen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.