(super bluegrass) Cahalan Morrison & Eli West @ In The Woods te Lage Vuursche 12-11-2011


In The Woods ligt zoals de naam al aangeeft in de bossen en is een voor de concertgelegenheden omgedoopte dorpshuis De Furs van de Lage Vuursche. De schitterende bossen in de buurt van Hilversum/Baarn en natuurlijk het koninklijk paleis Drakensteyn.
Een prima omgeving voor een intiem en akoestisch optreden van Cahalan Morrison en Eli West. Dit duo verrast ons in het voorjaar met hun album “The Holy Coming of the Storm”. Een album vol met bluegrass muziek. Zowel klassiekers als heel veel eigen werk van de hand van vooral Morrison. Morrison die ook een tweetal albums op zijn naam heeft staan (“Subcontinent” en “Old Timey & New Fangled”) waarmee hij zijn songschrijverstalent aan de liefhebbers heeft getoond.
Het duo is breekbaar en brengt bluegrass vertaald naar deze tijd maar met groot eerbied voor het verleden. De merendeels originals van eigen hand staan met alle noten in het rijke verleden van muzieksoort en raken aan gospel en vroege blues en een tikje country. Het mooiste van dit duo is het kleuren van de stemmen. Ze zijn in samenzang zo verschrikkelijk mooi! Gewoonweg kippenvel momenten.
Ondanks dat ze samen maar één album hebben afgeleverd wordt het publiek getrakteerd om zo’n twee uur muziek met heel veel nieuw en dus unreleased werk. Sommige van die nieuwe tracks worden pas voor de tweede keer gespeeld zoals het wonderschone ‘A Lady Does Not Often Falter’ dat niets wegheeft van een een vroeg uitvoering. Klinkt heel doorleeft.
Eli West zingt solo het door Paul Simon geschreven ‘Hearts and Bones’, niet de meest voor de hand liggende keuze uit het rijke songbook van Simon. West zingt het met veel bezieling en bewondering voor Paul Simon.
Na een toegift die bestaat uit het over bekende ‘Hop High’ worden we teruggestuurd het donkere bos in rond In The Woods met een zingend herinnering aan een uitstekend optreden dat de warme en licht nog lang brandende weet te houden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.