(two faces) Sarabeth Tucek “Get Well Soon”


Zo de dagen na Sinterklaas zijn wel heel mooi van start gegaan met dit album van Sarabeth Tucek! Nee, niet zoals ik dacht het nieuwe album van de groep die de titel van dit album draagt……Maar “Get Well Soon” komt het beste tot zijn recht in het wonderschone kale bestaan van de extra-disc. De demo versies zijn zo wonderschoon dat de aangeklede versie er bij verbleekt. Zeker op de vroege ochtend. Genieten en glimlachen op een ochtend met winterse buien…….
Voor later op de dag kunnen we dan nog eens terugvallen op de wat meer doordachte en rijker in begeleiding neergezette versies van dezelfde composities. Tucek zal velen verrassen met dit tweede album na haar debuut in 2007. Ze heeft de tijd genomen om haar tweede tot waar bescheiden meesterwerk te maken.
Na een rustige opening met ‘The Wound and The Bow’ roept Tucek met ‘Wooden’ na een intro dat aansluit bij het vorige nummer de hulp in van haar band. Een stevig midden zet een bewogen song neer.
Met ‘Things Left Behind’ raakt Tucek de luisteraar door terug te keren naar een ingetogen toonzetting met haar fluisterzang en teruggetrokken begeleiding. Het zet een sfeer van verwondering neer die het liedje ver boven het maaiveld doet uitstijgen. Het past bij de inhoud van de tekst die gaat over het afscheid van een geliefde die vanuit de sterren naar omlaag kijkt terwijl de hoofdpersoon kijkt en waarneemt van wat er is achtergebleven van het aardse leven. Mooi liedje dat een begrafenis stemmig luister bij zou kunnen zetten. De emotie opgekropt in een zeer ingetogen zang.
Met ‘State I Am In’ trekt Tucek gelukkig het gemoed weer uit de sombere, ingetogen sfeer. Met een stevige elektrische gitaarklank en bandgeluid is het allemaal veel uitbundiger.
Het mooie van dit pakket van twee cd’s is de verschillen in sfeer. Je kan op twee manieren genieten van de sterke composities en de fraaie zang van Tucek met af en toe lichte trilling in de stem en een hees c.q. droog randje dat stemmen zo spannend maakt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.