(warm en tender) JT Nero & Allison Russell & Bart de Win @ Cinetone Amsterdam 14-12-2011


Een van de mooiste albums van het jaar komt van JT Nero & Allison Russell die met “Mountains/Forests” boven zichzelf wisten uit te stijgen. De som der delen bleek toen al meer te zijn dan ieder afzonderlijk wist te presteren in andere groepen. Voor de gelegenheid is het duo uitgebreid met pianist/accordeonist Bart de Win. Hij voegt zich bij een aantal optredens van deze Nederlandse tournee en kleurt het pallet van het duo muzikaal en kleurrijk in. ‘Het zijn gewoon heel fijne mensen om mee te werken.’ weet hij te vertellen. ‘Jammer dat ik niet bij alle optredens van de show kan zijn, maar een aantal andere afspraken stonden al lang vast.’
We horen natuurlijk veel materiaal van het album dat uit is, maar ze zijn alweer druk aan het werk voor de opvolger. Daardoor is de helft van het optreden gevuld met nieuwe songs die reeds klaar zijn en laten ons zo kennismaken met een breder repertoire dan we tot nu toe kenden. Uitstekend materiaal dat in het verlengde van het duo-debuut.
Ook speelt JT van zijn band JT and the Clouds het nummer ‘Caledonia’, het titelnummer van hun album.
‘San Sous Si’ is een van de nieuwe composities die Russell opdraagt aan de kennismaking met haar natuurlijke vader zo’n twee jaar geleden en haar nog onbekende half-broers en zusters in Granada.
Een bijzonder moment ontstaat als vanuit het publiek aangevraagde Po’Girl nummer ‘Follow Your Bliss’ wordt gespeeld waarbij JT en Bart de Win moeten improviseren omdat ze het nummer nog nooit gespeeld hebben. De uitvoering is hartverwarmend en de op verzoek van Russell gespeelde accordeon van de Win is een stemmige keuze bij deze compositie.
Als het applaus is uitgestorven verzucht mijn buurman: ‘Geweldig! Het is mooier dan op het album.’ Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! Fijn dat we erbij konden zijn…..

Meer foto’s? Klik hier

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op (warm en tender) JT Nero & Allison Russell & Bart de Win @ Cinetone Amsterdam 14-12-2011

  1. Jan van Eck zegt:

    Bofkont, dat je hier ook al bij aanwezig kon zijn -;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s