(phoenix) Matthews’ Southern Comfort @ Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven 19-12-2011


Ruim veertig jaar geleden bracht Iain Matthews de eerste editie van Matthews’ Southern Comfort bij elkaar. Nu vele jaren na het beëindigen van het band begin jaren zeventig laat Matthews de band uit zijn as herrijzen. Aangemoedigd tot deze daad door Nederlands gitaarvirtuoos BJ Baartmans waarmee hij vanavond ook het podium deelt in Muziekcentrum Frits Philips. Voor de gelegenheid bespeeld Bart de Win de toetsen. Samen met Elly Kelner is de formatie en het kwartet compleet. Natuurlijk wordt er geput uit de nieuwste bron, het album ‘Kind of New’. Zo horen we o.a. mooie uitvoeringen van  ‘Letting the Mad Dogs Lie’, ‘Perfect Love’, ‘Locomotive’ en een langgerekte uitvoering van het Joni Mitchell nummer ‘Woodstock’ als toegift voorbij komen.
Matthews’ Southern Comfort lijkt als uit de as herrezen. De mix met oude songs past goed bij het nieuwe repertoire. De stem van Matthews is nog steeds zuiver en zeer aangenaam. De samenzang van de hele band kleurt enorm mooi bij elkaar en draagt de liedjes naar een hoger niveau.
Het is goed te zien dat het viertal veel plezier heeft in het musiceren met elkaar. De interactie die wordt opgezocht verhoogt het spelplezier en ontlokt een extra dimensie aan de liedjes. Het elektrische gitaarspel van Baartmans is verfijnd evenals zijn ukelele spel. De Win weet met zijn toetsen regelmatig een glimlach te veroorzaken tussen hem en Matthews.
Matthews laat een ieder de ruimte die hij of zij verdient. Kelner zingt regelmatig de eerste stem terwijl Matthews zijn stem ter ondersteuning geeft. Het akoestische gitaarspel van Matthews is vaak de rode draad in de melodie.
In twee sets en bijna twee uur lijkt de rek er nog lang niet uit bij dit kwartet. Toch noopt de tijd om een einde te maken aan het uitstekende spel.

Meer foto’s vind je hier

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.