(verrassend & gedreven) Mathieu Pesqué & Roll Pignault @ Meneer Frits Eindhoven 2-1-2012


Hoe kan je het muzikaal jaar beter beginnen dan met een verrassend en gedreven concert. De tweede dag van het nieuwe jaar is gelukkig een maandag zodat Meneer Frits in Eindhoven weer een mooie uitvalsbasis is voor de muziekliefhebber van alternatieve, blues, roots, folk, americana enz muziek. Na een optreden van Edo Donkers, die vooral de aandacht trok met zijn aan Woody Guthrie opgedragen song ‘Drinking From The Same Well‘, is het de beurt aan een Frans-duo.
Mathieu Pesqué speelt akoestische gitaar (steelgitaar en banjo) en zingt terwijl Roll Pignault begeleid op mondharmonica en af toe achtergrondzang.
Het duo speelt klassiekers van Robert Johnson, Mississippe John Hurt (‘Take This Hammer‘) en vele anderen. Ook wagen ze zich voor het eerst voor publiek aan ‘Like a Rolling Stone’ van Bob Dylan. Ze toveren ze allemaal om tot hun hele eigenzinnige uitvoering. Ook het mooie ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen en door Jeff Buckley onsterfelijk gemaakt, krijgt de Pesqué en Pignault behandeling en dat bevalt zeer goed.
Er is een moment waarbij Pesqué bijna niet op de naam van Sleep John Estes kan komen om vervolgens het door hem geschreven ‘Diving Duck Blues‘ ten gehore te brengen in de bezwerende bewerking van Pesqué/Pignault. Gewoonweg heerlijk!
De zang van Pesqué tezamen met zijn gitaar spel is helder en trefzeker. Gedreven als hij is gaat hij helemaal op in het spel. De mondharmonica klanken van Pignault zijn smaakvol en heerlijk opzwepend. Af en toe waagt Pignault zich aan achtergrondzang die hij laat aanzwellen terwijl hij zwaait met zijn petje dat dan even van zijn karakteristieke hoofd mag. Dat de heren plezier hebben aan het maken van muziek spettert werkelijk van het podium. Ze weten elkaar keer op keer te inspireren tot de leukste uitvoeringen met veel improvisatie. Met een handdruk bezegelen ze af en toe een zeer geslaagde uitvoering.
Naast covers zijn de heren ook actief als liedjesschrijvers die prima in het repertoire passen. Hun eerste samenwerkingsproject heeft in 2009 geresulteerd in het album ‘Blues Bound’. Pesqué heeft daarnaast ook een aantal solo albums op zijn naam staan.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.