(geïnspireerd vakmanschap) Walkabouts “Travels In The Dust Land” Live @ Roepaen 22-1-2012


Lang, heel lang hebben we moeten wachten na het in 2005 verschenen “Acetylene” tot er een nieuw studio-album verscheen van The Walkabouts. Eind vorig jaar verscheen er dan ineens “Travels In The Dust Land”. Zoals we van de band gewend zijn is het kwalitatief helemaal top. Het album is niet bepaald een vrolijk werkje geworden. Het geluid van “Travels In The Dustland” is donker en somber. Maar zit daar niet vaak de mooiste kant van de muziek?
De productie is zoals te doen gebruikelijk in handen van Chris Eckman die samen met Torgerson al tijden het kloppende hart vormen van deze formatie. De zang van Chris en Carla zijn nog steeds het handelsmerk van de groep. De stemmen zijn net als bij het debuut in 1988 nog steeds even zuiver en hebben in al de jaren niet aan kracht ingeboet. Ook live weet het tweetal stevig te overtuigen al zou menigeen denken dat de jaren beginnen te tellen. Het vakmanschap is wel af te lezen hoe ontspannen de band op het podium opereert. Geen routine-klus, want het spelplezier en de interactie is duidelijk waarneembaar.
Natuurlijk komt tijdens het optreden in Roepaen het nieuwe album stevig aan bod. De opener van het middagconcert (’s avond staan ze in Paradiso) is het titelnummer van het nieuwe album. De sfeer van het album wordt prima overgebracht tijdens de anderhalf uur durende live-show.
Rustmomenten zijn er tijdens de semi-ballads ‘My Diviener’,  ‘They Are Not Like Us’ en de album afsluiter ‘Horizon Fade’. Opvallend is dat drumster Terri Moeller er een stevig drumslag op na houd en samen met bassist Michael Wells een hele stevige fundering neerlegt voor The Walkabouts.
De mix live is net als op het album open. Ieder instrument is hoorbaar en vindt zijn plek in het geluidsspectrum. Niets is toevallig. De toetsen zijn zoe gedoseerd dat ze bijna onopvallend zijn maar zeer geraffineerd in het totaalgeluid zijn opgenomen. Slechts af en toe zwellen ze aan en nemen ze soms ook de plek in waar op het album de ruimte was om strijkers c.q. een orkest(je) in te huren. The Walkabouts zijn er in geslaagd met “Travels In The Dustland” een uitstekend album toe te voegen aan het oeuvre en dat ook live nog eens helemaal waar te maken.
Fijn dat de band de keuze maakte om op te treden in The Nightclub van Roepaen alvorens ’s avonds in de Amsterdamse poptempel Paradiso op te treden. De uitverkochte zaal mochten zich als uitverkorene voelen. Het optreden was reeds voor kerst totaal uitverkocht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.