(spel-plezier) New Country Rehab “New Country Rehab” @ Meneer Frits Eindhoven 23-1-2012


Ze spelen pas drie jaar samen deze vier mannen uit Canada van New Country Rehab. Aan het einde van 2010 registreerden ze in eigen beheer hun eerste album dat in januari van het jaar erop werd uitgebracht. Nu een jaar later zijn ze te gast in Nederland om hun spelplezier over te brengen op het aanwezige publiek.
Niet heel gewoon is het feit dat zanger John Showman ook viool speelt. Een ingewikkelde klus met zo’n instrument onder de kin. Showman is ook nog eens klassiek geschoold op het instrument. Samen met Champagne James Robertson op (slide) gitaar, Ben Whiteley op dubbel bas en Roman Romé op drum, percussie en zang zet hij een onwaarschijnlijk energieke show neer. De stijl ligt dichter tegen de country dan de americana scene maar dan wel met een enorme scheut folk en traditie in de aderen gespoten. Misschien wel de energie van de bluegrass als voorbeeld.
Het repertoire van New Country Rehab bestaat uit een groot aantal Hank Williams composities, traditionals die bewerkt zijn door Showman en Robertson. Een aantal eigen composities mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ze wagen zich ook aan de Springsteen compositie ‘State Trooper’ en geven er een heel eigen wending aan. Springsteen zou er zeker van houden zoals deze mannen het met veel energie voor het voetlicht brengen.
Leuke momenten ontstaan live als gitarist Robertson zijn eigen verhaal lijkt te hebben binnen een liedje. Zijn mimiek verraadt dat hij geniet en zo zijn eigen gedachten heeft tot een moment dat hij oog contact heeft met andere bandleden en ze samen het verhaal muzikaal afmaken.
New Country Rehab speelt twee sets en laat zich daarna nog verleiden tot toegiften. Thuis moeten we het stellen met de souvenir van het album. Daarop staat wonderwel hetzelfde geïnspireerde spel. Alleen veel korter dan het live-optreden. Maar genoeg om na te genieten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.