(sterren van bevroren hemel) Jeffrey Foucault & Cold Satellite @ Roepaen 3-2-2012


Terwijl Nederland wordt geteisterd door de eerste serieuze sneeuw en strenge vorst is het verkeer totaal ontregeld. Toch zijn er muziekliefhebbers die kans hebben gezien het gevaar te trotseren. Ongeveer de helft van de kaartkopers hebben het erop gewaagd om Jeffrey Foucault & Cold Satellite te horen en zien spelen. Ze zullen niet teleurgesteld worden. Chris opent de avond met aankondiging van singer-songwriter Haward Williams (foto’s), ook niet de minste, die het voorprogramma mag verzorgen. Hij dankt de aanwezigen voor het ondanks de omstandigheden aanwezig te zijn. Chris noemt Jeffrey Foucault een van de beste songschrijvers van het moment en een artiest die volgens hem staat op het moment van doorbreken. Nou voor de liefhebbers is deze man allang doorgebroken en hebben we hem al tijden warm in ons hart gesloten. Ook heel jonge liefhebbers zitten met hun neus vooraan bij het podium.
Na een zeer verdienstelijke set van een half uur door Williams waarbij bij de laatste twee songs eerst Foucault zijn gitaarspel en zang toevoegt en bij de laatste ook gitarist David Goodrich zich mengt in het spel is het na een korte pauze tijd voor het hoofdgerecht.
Cold Satellite is de naam van het album met songs op gedichten van Lisa Olstein, maar ook de titel van een van de songs die Foucault en zijnen als tweede speelt vanavond. Of je Jeffrey Foucault nu neerzet alleen met gitaar, samen met een andere singer-songwriter of met een hele band, het maakt niet uit. Zijn warme stemgeluid en dito gitaarspel vullen binnen enkele minuten de concertruimte. Je hart gaat sneller slaan en het zweet breekt je uit van schoonheid. Wat weet deze singer-songwriter immens snel te overtuigen. Ook vanavond met een fantastische band met daarin naar Hayward Williams op bas (deze keer), gitarist David Goodrich, drummer Billy Conway en pedal steelgitaar speler Alex McCollough natuurlijk Foucault zelf op akoestische gitaar is enorm genieten. Het band geluid is af toe steving maar beheerst en vaak verfijnd. Het spelplezier spat van het Roepaen podium en het publiek kan maar moeilijk stil staan. Soms luistert men met ingehouden adem en met open mond.

Playlist (Jeffrey Foucault hield zich er niet helemaal aan.....)

Er wordt gespeeld van het Cold Satellite album en van het laatst verschenen studio album “Horse Latitudes” van Jeffrey Foucault. Ook een cover van Tom Waits, ‘2:19’, mag er zijn in de Foucault benadering en als extra toegift wordt ook Johnny Cash nog snel geëerd als eerst Foucault wordt uitgedaagd door de band nog een extra nummer te spelen en daarna Foucault de band overtuigd om er nog een Cash nummer achteraan te gooien.
Ergens midden in de eerste van de twee sets van Cold Satellite worden we getrakteerd op een nieuwe track van de band, ‘Careless Flame’, dat ook is gebaseerd op een gedicht van Olstein . Foucault schreef het nummer tijdens de tour en leerde band net hoe ze het moesten spelen. Genieten voor het publiek en een aankondiging dat dit het eerste nummer is voor een tweede Cold Satellite album.
Na ruim twee uur muziek wenst Chris ons allen een veilig thuisreis. ‘Ik zie jullie graag weer terug!”. Vol vervoering en met een warm muzikaal hart waagt iedereen zich de koude nacht in. Net buiten de deur van de Roepaen geeft de thermometer -15 graden aan. Wij voelen ons echter nog verhit en verlicht. Voldaan wacht de nacht terwijl het nog heerlijk na-gonst in onze oren.

Meer foto’s vind je hier

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.