(kristal heldere Country) Zoe Muth and the Lost High Rollers @ Meneer Frits 6-2-2012


Het eerste concert dat Zoe Muth met haar band The Lost High Rollers geeft is in de intieme omgeving van het café Meneer Frits in Eindhoven. Een bijna uitverkocht huis en een flinke schare aan fotograferende liefhebbers hangen aan de lippen van Muth om te horen en te zien hoe ze live haar twee albums weet neer te zetten.
In 2011 kwam in ons land het album “Starlight Hotel” uit en oogstte in een kleine kring liefhebbers direct succes. Begin dit jaar werd ook haar debuut dat eerder in eigen beheer werd uitgegeven in 2009 ook officieel gereleased. Al in 2011 presteerde Muth het om in de Euro Americana lijst, samengesteld door liefhebbers van het genre, met haar twee albums tegelijkertijd te zorgen voor een notering.Tijd om de oversteek te maken naar Nederland om kennis te maken met het publiek.
De band van Zoe Muth staat volledig in dienst van de begeleiding van haar zang. Met een gitarist/steel gitarist, een drummer, bassist en mandoline speler vormen zij met z’n vieren het gedegen bedje waar Muth haar zang in leggen. Muth begeleid zichzelf steeds op de akoestische gitaar. De heren in de band zingen geen van allen (dat zou overigens wel een tip zijn om de stem van Muth daarmee te ondersteunen en stukje variatie in te brengen).
Muth is gezegend met een lekkere Country stem die nergens te scherp is en zonder de Amerikaanse twang. Wellicht heeft het te maken met het feit dat ze uit Seatle bij Washington komt. Bijna Canada laat Muth zelf vallen. Het repertoire komt veelal van haar twee genoemde albums. Een enkele cover van Kate & Ann McGarrigle in wat uptempo uitvoering maakt het pallet compleet. De eerste set trekt redelijk snel en in een bepaalde cadans aan ons voorbij. Kwaliteit is het zeker maar in de tweede set slaagt Zoe Muth and the Lost High Rollers erin om meer variatie binnen het smalle kader van de Country te brengen en zowaar een beetje op te schuiven naar de Americana. Het publiek vermaakt zich er zichtbaar bij. De variatie zit hem zowel in de begeleiding door wat andere drum techniek te gebruiken maar ook in de manier van zingen van Zoe Muth zelf. Haar kristal helder zang kent soms een andere wending en zelfs een bescheiden lachje kan van de het uiterste gecentreerde gezicht.

Voor wie haar nog wilde zien tijdens deze eerste korte toer door Nederland mocht ik namens de platen maatschappij gratis kaartjes weggeven. Voor mijn een primeur op deze site. Maar het concert is inmiddels voorbij. Dus weggeven van de kaartjes is niet meer actueel.

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.