(bijzonder fijn!) James Levy and the Blood Red Rose “Pray To Be Free”


Wat heerlijk als je een plaatje wordt aangeraden en je zet het op en het doet je denken aan een van je favorieten. Dat overkwam me toen me James Levy and the Blood Red Rose werd aangeraden door mijn vaste ‘platenlaar’. Kijk daar zijn die winkels voor, dat overkomt je niet snel op bij een internetshop. Nee en deze zeker niet. Want als ik ga zoeken naar deze artiest en dit album dan is er nog maar bar weinig over geschreven! En James Levy en de zijnen verdienen beter.
“Pray To Be Free” doet bij een eerste beluistering al snel denken aan Nick Cave in zijn rustige periode. Denk daarbij aan “Murder Ballads” met het duet met Kylie Minogue ‘Where the Wild Roses Grow’. Wie daar geen genoeg van zou kunnen krijgen moet beslist naar dit album van Levy gaan luisteren. Samen met Allison Pierce vormt hij eenzelfde onweerstaanbaar duo.
Met de eerste single ‘Sneak Into My Room’ zou het bij een beetje aandacht wel eens heel goed kunnen aflopen. Levy en Pierce zingen in ieder geval de sterren van de hemel. Het is net niet beauty and the beast zoals bij Cave en Minogue.
Natuurlijk gaat de vergelijking mank. Levy zingt een klein oktaafje hoger dan Cave maar dat mag de pret niet drukken. De sfeer van het dozijn liedjes op dit album komt in aanleg overeen met voornoemde album/liedje maar is veel minder zwaarmoedig dan de rest van de moordballades. Levy en Pierce weten gelukkig ook vrolijke deuntjes te brengen zoals het springerige ‘Hung To Dry’ met een lekker mondharmonicaklank in het kielzog. Toch komt het duo het beste uit de verf in de wat tragere composities.
Het album is gemastered in de Abbey Road Studio’s in London. Het klinkt dan ook als de spreekwoordelijke klok. Strijkers en blazers zijn smaakvol toegevoegd bij het gitaar, bas, cello en drum geluid. Nergens een spoortje van overdaad. Naar mijn idee moet het helemaal goed komen met James Levy en Allison Pierce. Wie draait ze eens op de radio? En nodig ze eens uit in de studio van bijvoorbeeld 3FM.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.