(kwaliteitsplaatje) Lorrie Singer & Bradley Kopp “A Deep Oasis”


Wie zonder meer te weten het album “A Deep Oasis” van Lorrie Singer & Bradley Kopp op zet denkt bijna direct te luisteren het nieuwe album van Chip Taylor en Carrie Rodriguez. Vertrouwd geluid voor de liefhebbers.
Anders dan bij Taylor is er hier geen sprake van een meester die zijn protégé de kneepjes van het vak leert en daarbij een meesterwerkje neerzet. Kopp en Singer zijn namelijk in het dagelijks leven een echtpaar. Veteraan Kopp, want zo mag hij zeker genoemd worden, heeft voor het derde maal in zijn loopbaan de stoute schoenen aangetrokken om met zijn “vlam” een album op de kaart te zetten. Niet alleen in de uitvoering vinden de echte lieden elkaar maar ook tal van composities op dit album zijn van de gezamenlijke handen.
Kopp verdiende eerst zijn sporen als gitarist van talloze bandjes, speelde soms in zes bandjes tegelijk. Zijn meest bekende stap was toen hij toetsen ging spelen in de band van Eliza Gilkyson. Pas eind jaren negentig maakte hij een switch naar producer en technicus in de muziekscene. Hij speelde van Panhandel, Boulder, Colorado en tot Austin.
Tussen de originals vlecht dit duo ook tal van covers zoals een opvallende keuze als ‘Rich Man’s Life’ van Krista Detor. Maar ook ‘Cain’s Blood’ en het meer bekende ‘Breakfast in Bed’. Bij een aantal composities is er de samenwerking met Iain Matthews die onlangs nog schitterde in zijn heropgerichte Matthews Southern Comfort. Matthews tekent ook samen met Singer en Kopp voor de productie van dit album. Maar de relatie met het echtpaar gaat verder, zo lezen we in de linernotes van Matthews. Hij is namelijk al zo’n vijftien jaar met het paar bevriend, een logische keuze dus om met elkaar te werken aan dit album van dit duo.
Het wordt hoog tijd dat er meer mensen horen van dit duo dan slechts een kleine groep fijnproevers van het Americanagenre. “Radio Car’ zou best een bescheiden succes kunnen worden in de gespecialiseerde hitlijstjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.