(Onverwachts solo) (Matt Woosey &) Matty Charles “Back At Your Door” + @ Meneer Frits Eindhoven 27-2-2012


Matty Charles toerde de laatste weken flink door Nederland op de podia waar doorgaans Americana artiesten hun opwachting maken. Bijna alle optredens wist hij zich vergezeld door Zed Child. In verband ernstige familie omstandigheden moest Child snel terug naar de VS en staat Charles er op het podium van Meneer Frits alleen voor.
Het zelfde overkomt tijdens de helft van het optreden Matt Woosey die het voorprogramma mag verzorgen. Met zijn stevige en energieke akoestische gitaarspel en zang weet hij het gemis van zijn percussionist moeiteloos te compenseren. Zijn begeleider komt halverwege zijn show alsnog opdagen en valt midden in het nummer na het uitpakken van zijn trommel gewoon in. Hij had de trein naar Nijmegen genomen in plaats van naar Eindhoven.

Ondanks het invallen zet Woosey een vermakelijk en voor smakelijk voorprogramma neer. Zijn folk/ Americana heeft wat heerlijke bluesy invloeden die er lekkere scherpe kantjes aanmaakt. Lekkere randjes heeft de stem van Woosey trouwens ook. De energie weet hij op zijn mini-album “All or Nothing” minder goed vastgelegd te hebben, daarvoor moet je hem live zien/horen.
Charles moet het vooral hebben van zijn liedjes, zijn stem en zijn teksten. Op de akoestische gitaar is hij minder virtuoos dan zijn voorganger. Het optreden van Charles gaat zeker gebut aan het gemis van zijn maatje van de dagen ervoor. Alleen als je aandachtig in de show blijft luisteren naar de mooie teksten en liedjes daar omheen je hersenen laat masseren kan je niet anders concluderen dan dat Matty Charles een goede songsmid is. Wellicht dat Woosey beter na Charles had kunnen spelen om de energie beter te verdelen.
Charles is gezegend met een aangename bariton stem die voldoende opvallend is en soepel over de akkoorden van zijn melodieën weet te glijden. Op zijn album “Back At Your Door” bijgestaan door een achtergrond zanger dat bijvoorbeeld ‘Love’s Lost Quarter’ net boven het het maaiveld doet uitsteken. Het samen met Cynthia Hopkins gezongen ‘If I Fell Into You’ is zelfs een niet te versmaden hoogtepunt van dit nieuwe album van Charles.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (Onverwachts solo) (Matt Woosey &) Matty Charles “Back At Your Door” + @ Meneer Frits Eindhoven 27-2-2012

  1. nancny zegt:

    check charles @ spotify (download.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.