(gevoelig, fraai) Alexa Woodward “It’s Good Life, Honey, If You Don’t Grow Weary”


Al bij het openingsnummer van het album van Alexa Woodward wordt getroffen door de ingetogen zang, de smaakvolle begeleiding en de pakkende regels van het refrein. De toevoeging van cello klanken is een warm element dat prima op zijn plaats lijkt te vallen in ‘Pale Blue Line’. In het ‘Wolves’ horen we een banjo en een wolven achtergrond koortje dat huilt.
Bij “O Tornado” verwacht je een stevig of uptempo nummer, maar niets is minder waar. Ook hier geeft Woodward een rustige draai aan een onrustig natuurverschijnsel. Het past allemaal prima in sfeer.
De stem van Alex Woodward doet een tikje denken aan Karen Dalton maar veel minder hard en uitgesproken. Het is als een vleugje Dalton in een overigens zeer eigen stemgeluid. Er ligt als het ware een vergoeielijkend sausje overheen.
Als je door luistert kom je ook een opvallend liedje tegen onder de titel ‘Mister’ met lichte piano klanken en een voorzichtige mondharmonica.
Woodward weet meermalen je mee te voeren en je te wanen in onbeschrijfelijke tijden. Is het nu vroeger of is het nu? Of kunnen we de muziek van Woodward beter betitelen als tijdloos. Het met folk doorspekte album brengt in ieder geval een zekere rust in snelle dagen. Je zou kunnen zeggen dat iedere dag een schepje Woodward in de dag zal je goed doen. Een dat is dan ook helemaal niet moeilijk want het nieuwe volwassen album van Alexa Woodward “It’s a Good Life Honey If You Don’t Grow Weary” daagt uit om steeds vaker te draaien.
Verveling zal je er niet snel door oplopen. Wel een weldaad voor de oren en de geest. Je zou er bijna milder van worden tot je na het afsluiten van het album weer land in de realiteit van iedere dag. En vergis je soms niet, Woodward kan de heftigste zaken fluweel zacht verpakken zoals in het al eerder genoemde ‘O Toranado’ dat gaat toch echt over een wereld die in vuur en vlam staat als je luistert naar de ontredderde lijnen van de tekst. De koude klemt je dan weer om de schouders. Mooi verpakt ellende in een fluweel zachte verpakking.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s