(feestje) Rachel Harrington & The Knock Outs & @ Meneer Frits Eindhoven 5-3-2012


Rachel Harrington heeft drietal albums solo op haar naam staan. Samen met Zak Borden speelde ze een live album vol bij In The Woods zo’n drie jaar geleden. Haar derde studio album ‘Celilo Falls’ is van begin 2011 en heeft een ingetogen karakter.
Met de begeleidingsband The Knock Outs creëerde Harrington een album dat meer de uitstraling van een feestje heeft. Een feestje van country, bluegrass en Americana roots muziek. Een feestje dat ze ook op podium weet vorm te geven. De drie begeleiders zijn in Austin zeker door de wol geverfd maar hebben nog niet zo heel erg veel samen gespeeld. Dat laatste uit zich in een tikje gebrek aan podium interactie die het leuk maakt om naar te kijken. Muzikaal is het overigens prima in orde. De dames kunnen individueel allen uitstekend spelen en weten ook een coherent band-geluid neer te zetten dat overeind blijft als je ogen sluit. Bij dit eerste optreden van de band in Nederland merk je dat ze de podium chemie nog een beetje zoeken. Bandleidster Rachel Harrington weet alles uitstekend te redden door het optreden aan elkaar te lijmen met haar korte introducties.
Harrington put voornamelijk uit het zojuist verschenen band album “Rachel Harrington & The Knock Outs” en vult hier en daar aan met rustige momenten die komen van haar solo album ‘Celilo Falls’. Alle songs zijn van de hand van Harrington waarvoor ze zich een tijdje had opgesloten ver van haar verwanten. Zo ontstond ook het hunkerende liedje naar vriendje ‘Nothin’ To Do But You’. Maar ook een liedje over haar ex onder de titel ‘Wedding Ring Vacation’ vond in die afzondering een oorsprong.
Een onvergetelijke song is ‘If You Show Me Yours’ dat als een heerlijke tranentrekker klinkt maar tegelijkertijd ook een ondeugende tekst herbergt.
Als eerste toegift worden we getrakteerd op ‘Goodbye Amsterdam’, uitgevoerd door Harrington solo. Speciaal natuurlijk omdat ze in Nederland spelen. Maar de echte afsluiter is natuurlijk met alle dames op het podium.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.