(vijf sterren plaat) Lost In The Trees “A Church That Fits Our Needs”


Wat kunnen mensen toch mooie dingen maken vanuit verdriet, betrokkenheid en liefde. Het is net of creativiteit dan even naar een hoger plan getild wordt en vleugels krijgt. Dat overkomt Ari Picker na de zelfmoord van zijn moeder. Het gaf hem de inspiratie tot het schrijven en componeren van dit album dat gaat over leven en dood.
Maar wat kan zo’n album ook ‘binnen komen’ als je zelf de dood voelt knagen in het leven van mensen om je heen. Zonder naar de teksten te luisteren weet Lost In The Trees puur op sound en stemgebruik je gevoel te raken. De brok in de keel te bezorgen en tranen te laten branden aan de binnenkant van je oogleden. En toch zou je het uit volle borst mee willen zingen en uitschreeuwen van puur geluk en het leven willen vieren. De zon laten schijnen op plaatsen waar deze anders nooit kan of mag komen.
Lost In The Trees schiet met “A Church That Fits Our Needs” volledig in de roos. Afstand nemend van gevoelens van een moment durf ik gerust te stellen dat dit één van de vijf sterren platen van het jaar zal zijn waar het moeilijk mee concurreren zal worden in het gevecht op het jaarlijstje van 2012.
Picker weet net als Antony Hagerty van Antony And The Johnsons te roeren. Voor iedereen de stem van Hagerty niet te pruimen vind maar wel van het soort muziek houdt dat hij maakt (als je dat al weet te scheiden), is Lost In The Trees een absolute aanrader. Maar dus ook van de fans van voornoemde band.
De begeleiding van de band kent strijkers (viool, viola, cello), blazers (tuba, hoorn, trompet, bassoon) maar ook harp, piano en belletjes. Een heel stemmig en complete begeleiding die niet alledaags is voor een band. Ze zijn een speciaal soort en dat is dus niet alleen voor de androgeen Ari Picker.
De eerste single van het album is ‘Red’. Persoonlijk vind ik het album meer iets om in zijn geheel te consumeren. Een nummer als ‘This Dead Bird Is Beautiful’ raakt de bekende gevoelige snaar. Maar ook ‘Villain (I’ll Stick Around)’ weet onder je huid te kruipen. Maar eigenlijk ga je al voor de bijl bij het echte openingsnummer ‘Neither Here Nor There’. Lost In The Trees heeft een steuntje in de rug nodig om net zo bekend te worden als Antony And The Johnsons. Dus laten we het vooral rond vertellen dat “A Church That Fits Our Needs” zo’n fantastisch en makkelijk te consumeren album is dat de luisteraar diep zal raken. Fantastische prestatie en deel dan ook graag de felbegeerde vijf sterren uit aan Picker en zijn maatjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.