(hele mooie vergelijking) The Folk Survival Club “I Believe in Rock & Roll”


Je stopt zo’n tien cd’s per keer in de wisselaar in de auto. Zo ook vorige week. Doorlopend luister je afwisselend naar de radio en naar cd-muziek. Af en toe nog een concert tussendoor via de dvdspeler of een cd van een concert waarna je op weg bent. Zo kan het zijn dat je na een week echt niet meer weet wat je in de wisselaar gestopt hebt.
Heerlijk als je dan zit te luisteren naar een album en je gaat helemaal op de in muziek die heel vertrouwd voelt. Prachtige dames zang op een bedje van Americana en folk geluiden. Maar dan vraagt je metgezel in de auto naar wie we zitten te luisteren. De gedachten gaan van Eliza Gilkyson naar Gretchen Peeters, geen vervelende namen om mee vergeleken te worden om toch te moeten besluiten dat je het eigenlijk niet zeker weet. Thuisgekomen ’s avonds laat dan toch maar even in het stapeltje cd-hoesjes kijken want je wist nog wel dat het cd’tje nummer negen in de wisselaar was waar we naar luisterden.
Verbazing en eigenlijk ook weer niet als het blijkt de nieuwste plaat van The Folk Survival Club blijkt te zijn. “I Believe in Rock & Roll” verdient dus meer aandacht dan alleen een regeltje op Facebook van een tijdje geleden. Ad van Meurs (ja, die van Meneer Frits “die van Meurs dat ben ik”) blijkt toch een begenadigd songsmid te zijn. Luister naar de wonderschone opener ‘The List’ van het nieuwste album en het daarop volgende ‘Bright Light’ waarin de stemmen van Ankie Keultjes (ja, ook van Meneer Frits “aan de knoppen”) en Marjan Cornille versmelten zalig aan elkaar. Natuurlijk is de titel van het album niet de weerspiegeling van de inhoud. Overigens is dat titelnummer ook allerminst Rock and Roll maar een prachtig folky nummer. Het album kent naast de composities van Van Meurs een drietal covers, waaronder het mooie ‘Motherland’ van Nathalie Merchant. Het album heeft één nadeel: het is verslavend om er na te luisteren en zachtjes mee te zingen/neuriën. In dat kader mag een liedje als ‘St. Catherines’ zeker niet onvermeld blijven. Het maakt me toch nieusgierig maar wat deze groep nog meer heeft gemaakt en ook maar eens live gaan checken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.