Twilight Hotel @ Roots in ’t Groen Geldrop 4-4-2012 @ Meneer Frits Eindhoven 9-4-2012


Bijna worden ze aangekondigd als Twilight Zone in Geldrop, maar erg is dat natuurlijk niet. De muziek van de Canadese formatie Twilight Hotel beweegt zich soms ook in de twilight zone. Beetje muziek van de nacht en de karakteristieke geluiden van de nachtmerries. Maar muzikaal is het allerminst een dergelijke benaming waard. Het duo speelt en zingt virtuoos. De composities zijn allen niet bij uitzondering fraai tot uitmuntend. De beide muzikanten zijn multi instrumentalisten de een gitaar eenvoudig inwisselen voor een accordeon of een trompet. Ook een lapsteel hoort tot het instrumentarium. En als er toevallig een piano op het podium staat zoals bij Meneer Frits in Eindhoven dan wordt die ook benut.
Tja hoe kom je erbij om in band binnen een week niet één maar tweemaal te zien? Toeval! Want Pokey Lafarge stond op maandag 9 april gepland in Eindhoven maar stond met een gebroken distributie-riem van de toerbus ergens in de kop van Denemarken. Een lastige reparatie om op eerste Paasdag uitgevoerd te krijgen. De Canadezen hadden nog een dagje vrijaf gepland in Nederland alvorens af te reizen naar de UK en waren bereid die vrijheid om te zetten in een heerlijk avondje muziekmaken in Eindhoven. En als er zo’n goede band als vervanger staat loop je natuurlijk niet weg. En dat deden er velen niet toen ze bij aankomst hoorden dat Lafarge helaas verstek moest laten gaan.
Zangeres Brandy Zdan en haar mannelijke collega Dave Quanbury geven een show waar de spetters vanaf vliegen. Zowel in Geldrop als in Eindhoven geven ze een perfecte show. De sets lijken natuurlijk enorm op elkaar. Vanaf de opening waarbij Quanbury zijn trompet laat schallen en het neerzetten van het Twilight Zone gevoel. In Eindhoven maken ze gebruik van de vleugel die op het podium staat en Quanbury net als een paar jaar geleden op hetzelfde podium uitnodigt om een tweetal songs te begeleiden op piano. Zo horen we hem naast voornoemde instrumenten ook nog op gitaren en base-drum. Zdan speelt accordeon, gitaar, lap steel gitaar en af en toe ook nog even de base-drum.
Veel van de songs komen van hun uit 2011 stammende album “When The Wolves Go Blind”. Vooral in tweede helft komen ook liedjes van het tweede album aan bod “Higway Prayer” met een iets minder twilight gevoel. Het eerste album “Bethune” blijft buiten schot. Zoals later bij een signeer sessie zal blijken is het een album dat ze zelf niet eens meer in bezit hebben maar wel blijk geven van blijde verwondering dat iemand het in zijn bezit heeft in zaal. Hoe kom je daar aan? Roep Zdan uit en laat het de toermeisjes even zien omdat het zo lang geleden is.
Op de vraag wanneer er een nieuw Twilight Hotel album zal verschijnen moeten ze het antwoord schuldig blijven.

Meer foto’s vind je hier

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.