(TANGO!) Juan Jose Mosalini & Sandra Rumolino & Kwintet Christiaan Van Hemert 15-4-2012


In de ban van de Tango! Juan José Mosalini speelde samen met zangeres Sandra Rumolino en het kwintet onder leiding van Christiaan Van Hemert in het Chassé Theater te Breda op 15-4-2012. Een muzikale belevenis van een speciale orde. Overwegend muziek van Piazolla vormde de hoofdschotel van deze muzikale lekkernij.
Het kwintet wordt gevormd door een pianist, bassist, (elektrisch)gitarist en violist. Als middelpunt de bandeon van Juan José Mosalini. Violist Christiaan van Hemert is de initiator van het geheel en heeft alle stukken gearrangeerd. Hij speelt dan ook alle instrumenten zelf, maar is het beste op de viool.
Zowel in de eerste set voor de pauze als na de pauze worden we getrakteerd op drie stukken met zang van de Argentijnse Sandra Rumolino. Een welkome aanvulling op de instrumentale prachtige tango van het kwintet. Het eerste stuk na de pauze is zelfs een duet tussen Romolino en Mosalini, het is van een geweldige sprankelende schoonheid. Het publiek luistert dan ook met ingehouden adem.
Ook als de officiële set is afgelopen kan het publiek er geen genoeg van krijgen en worden we uiteindelijk toch verrast met een toegift. Volgens van Hemert de eerste keer dat ze het doen. Of dat waar is zullen we niet weten. Het was het laatste optreden in de korte reeks die het kwintet maakte langs de concertzalen in Nederland.
Vergeefs zoekt het publiek bij het verlaten van de zaal naar cd-opnames van wat zojuist ontzettend virtuoos de revue passeerde. Het zou inderdaad zonder meer aftrek gevonden hebben als de verrichtingen ook op een glimmend schijfje waren vastgelegd.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.