(Vijfde worp) Great Lake Swimmers “New Wild Everywhere” & Live @ Roepaen 18-4-2012


Je moet wel snel zijn als je de 2CD editie van het nieuwe Great Lake Swimmers album te pakken wilt krijgen. Er zijn er 5000 van gemaakt en met de hand-genummerd uitgegeven. Mijn exemplaar bevat het nummer 3265. Met zeven extra tracks natuurlijk een niet te versmaden uitbreiding van dit vijfde album van de band. Daaronder het in het Frans gezongen “Les Champs De Progéniture”.
Great Lake Swimmers wijken in stijl niet veel af van waar ze goed in zijn zoals ze bewezen op de vier voorgaande albums. Ze gaan gewoon door op de ingeslagen weg. Het Canadese kwintet staat onder leiding van zanger/gitarist Tony Dekker die tevens tekent voor alle composities.
De instrumentatie van de band bestat uit gitaar, banjo, akoestische staande bas, viool en drums. De vocale worden verzorgd door Dekker en Miranda Mulholland die haar zang afwisselt met het spelen van viool.
De kapel van Roepaen in Ottersum is op 19 april het podium voor Great Lake Swimmers. Ondanks dat het een gewone woensdag is, is de kapel bijna helemaal gevuld. Als voorafje krijgen we een half uur durend optreden van de landgenoot Barzin. Deze ook uit Canada afkomstig singer-songwriter wordt begeleid door een gitariste en backing vocaliste die een hele rustige set neerzetten. Het is een soort muziek op de waakvlam. Nergens spettert het wat ook een beetje het makke is van Barzin. De zinnen zijn opgewarmd voor Great Lake Swimmers die ooit eerder in Ottersum speelden en nu de hoge verwachtingen moeten gaan waarmaken. Een half uur pauze en tijd voor een lekker en gezellig drankje in de oude refter maken het wachten aangenaam.
Great Lake Swimmers openen hun set zodanig dat ze duidelijk maken het verschil te maken met Barzin. De sound van de band waaierd als een warme deken door de kapel van Roepaen en omarmd de aanwezige luisteraars. Hoewel de liedjes van Great Lake Swimmers maar weinig uitschieters naar boven of naar beneden bevatten weten de Canadezen toch  bijna negentig minuten het publiek geboeid te laten luisteren. Veel wordt er geput uit het zojuist verschenen album “New Wild Everything”.  Een van de mooiste liedjes van dat nieuwe album is ‘Cottonflower Blue’, in de uitvoering in de kapel ook erg mooi. De cover van Gram Parsons voelt als een welkome afwisseling die best wat meer volgers gehad had mogen hebben. Niet dat de liedjes van Tony Dekker niet goed zijn, maar de afwisseling zou de kwaliteit en de genietbaarheid van een lang optreden alleen maar vergroot hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.