(herrezen?) Garland Jeffreys “The King of In Between”


Tjonge wat hebben we lang moeten wachten op dit nieuwe album. Zijn vorige album dateert alweer uit 1997 en wist toen weinig opzien te baren. Maar “Wildlife Dictionary” verdiende toch meer aandacht dan het heeft gekregen. Hopelijk gaat het met dit nieuwe album van deze sympathieke singer-songwriter met een vleugje reggae anders.
“The King of In Between” kwam vorig jaar al uit in de USA maar wordt nu met een tweetal bonus tracks in Europa gelanceerd. Gelukkig maar, want het is wederom een album van hoog kwaliteitsgehalte. Jeffreys viel in de lage landen op met zijn album “Escape Artist” uit 1981. Volgens kenners niet eens een van zijn beste albums, al denk ik daar persoonlijk heel anders over. Ook de opvolger van toen “Guts for Love” is zeer ondergewaardeerd.
Terug naar het heden dan maar. “The King of In Between” kent in de Europese uitvoering dertien composities waaronder het titelnummer van het tussendoortje/greatest hits album ‘I’m Alive’ dat reeds in 2006 het licht zag.
Opvallende composities zijn zonder meer ‘Til John Lee Hooker Calls Me’, al is het alleen al vanwege de tekst. Wie zou er niet willen wachten op John Lee Hooker. Hij werd immers erg mooi oud als artiest en bekend / gewaardeerd tot op hoge leeftijd. ‘The Beautiful Truth’ is een geslaagde reggae ballad die ons zo weer terug laat gaan naar het begin van de jaren tachtig ten tijde van “Escape Artist” maar dan zonder twijfel vertaald naar het nu.
Jeffreys is in zijn stem geen jaar ouder geworden terwijl de jaren toch zijn gaan tellen voor deze in 1944 in Brooklyn geboren Amerikaan. Maar wie zich afvroeg wat Jeffreys in de afgelopen jaren heeft gedaan: hij was fulltime vader voor zijn dochter Savannah. Een heel bewuste keuze dus. Nu zijn spruit de pubertijd nadert of heeft bereikt is het tijd dat vader zijn muzikale carrière weer oppakt en dat doet hij met verve. “The King of In Between” is een mooie aanwinst voor zijn toch al rijke oeuvre. De hoes van het album verdient een puntje van kritiek al is een kruispunt van Dr. Martin Luther King JR en Malcolm X Boulevard natuurlijk wel een aansprekend punt om je carrière te hervatten. Laten we hopen dat hij er zijn oude en een nieuw publiek mee weet aan te spreken. Garland Jeffreys verdient het om geluisterd te worden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.