(zinderend) Delta Moon “Black Cat Oil” & @ Meneer Frits 14-5-2012


Delta Moon presenteert zijn nieuwste album “Black Cat Oil”. Dit kwartet afkomstig uit Atlanta, Georgia grossiert in blues met een stevige roots-ondergrond. Een ritmesectie die het beste te vergelijken is met een denderende trein op een heel lang recht traject. Herinneringen aan The Meters fladderen zomaar door je hoofd als je ze hoort.
Zanger en slide-gitarist Tom Gray heeft het charisma – lijkt het wel – uitgevonden. Zijn rasperige, licht donkere en hese stem hapt heerlijk weg in de woestijnachtige blues. Zinderend heet moet je deze muziek consumeren. Liefst met een biertje of whiskey in de hand. En dan jezelf maar laten overdonderen door gitaarduels tussen Gray en Mark Johnson. Soms aangevuld door de diepe donkere stem van bassist Franher Joseph, die met zijn rustige verschijning verder alleen maar het bastapijt staat te weven.
Het nieuwe album “Black Cat Oil” staat vol met eigen composities van de de hand van Tom Gray, soms geschreven samen met andere bandleden en aangevuld met slechts één cover. Het titelnummer verdient met recht een ereplaatsje. Maar ook ‘Blues in a Bottle’ mag er wezen. Op de cd is het live-geluid van de band prima vertaald in een studio-setting. Natuurlijk ontbreken de lange solo’s en duels. Daarvoor moet er toch echt live geconsumeerd worden. Ja, en live is zo’n gruizige blues/roots-band natuurlijk niet te versmaden. Eigenlijk is dat ook het lekkerste.
Zo speelde de band met een invallende drummer, die absoluut die indruk niet wekte en enorm van zijn taak genoot,  bij Meneer Frits in Eindhoven in de reeks “Ad van Meurs presenteert”. Voorafgegaan door Stacey Earle en Mark Stuart. Een lief maar voedzaam voorafje van een ruig en spetterend optreden van Delta Moon. Veel werk van hun nieuwste album natuurlijk, maar ook klassiekers als ‘Wang, Dang Doodle’ van Slim Harpo.
Heb je er nog nooit van gehoord? Luisteren dan die plaat en probeer ze ook live te vangen 🙂 Maar brand je oren niet!

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s