(Breekbaar, fenomenaal en onderhoudend) Diana Jones @ Roepaen Ottersum 14-6-2012


Het Roepaen podium is de perfecte plek voor een artiest als Diana Jones. Natuurlijk zijn er meer van dit soort kwaliteitspodia in Nederland waarop het talent van Jones tot zijn recht zal komen. Maar op haar verjaardag is de beurt aan Ottersum om voor haar te zingen voordat ze zelf haar gouden stembanden laat klinken. Het is voor Jones de eerste keer dat publiek voor haar zingt!
Gewapend met slechts twee akoestische gitaren om zichzelf te begeleiden is het Diana Jones zelf die de volle aandacht opeist in een dubbele set. Helaas zijn er niet voldoende liefhebbers bij elkaar gekomen om de Kapel met kaarslicht te kunnen vullen en is de intieme setting van The Nightclub veel beter. Hoeveel publiek er ook is
, Jones zingt de sterren van de hemel. Materiaal van haar drie reguliere studio albums passeert de revue maar ook van haar meer obscure uitgaven als “Sparrow” en het samenwerkingsverband dat zomaar ontstond in de studio, zo vertelde ze, en spontaan een album opleverde : “Radio Soul”, samen gemaakt met Jonathan Byrd. “We speelden gewoon wat muziek samen in de studio en namen het wel op voor onszelf. Uiteindelijk bleek het goed genoeg om op CD uit te brengen. Vandaar dat het album er spontaan was.”
Op een dergelijk ontspannen manier voegt Jones regelmatig uitleg toe aan haar liedjes. Smaakvol en aanvullend op haar liedjes. Het oeuvre van Diana Jones bevat niet veel vrolijke liedjes. De speciale stem (beetje aardappel in de keel gevoel) leent zich ook veel beter voor de liedjes met een gedreven of trieste inhoud. Toch doet Jones ons een plezier met een vrolijk lied
: ‘Happiness’ is er dan ook meteen om te koesteren. Hagelnieuw en voor haar toekomstige album.
Op verzoek speelt ze ook ‘High Atmosphere’ en ‘Better Times Will Come’. Jones is in vorm en speelt twee sets van zo’n drie kwartier om vervolgens met de toegift ‘Last Call’ ons een kijkje te gunnen in haar volgende plaat.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.