(betoverend, zonder hoogtepunt) Alela Diane @ Roepaen Ottersum 18-7-2012


Alela Diane is, zoals ze zelf verteld bij aanvang van haar optreden, sinds lange tijd solo op pad. Het bevalt haar wel, al is het soms eenzaam. ‘Maar aan de andere kant hoef je ook met minder mensen rekening te houden en dat maakt het makkelijk.’ laat ze zich ontvallen.
Diane is een serene verschijning met een karakteristiek gezicht en dito stem c.q. stemgebruik. Zichzelf begeleidend op akoestische gitaar moet ze het volledig hebben van de zeggingskracht van haar liedjes, de melodielijnen en de stem die je raakt (of afstoot). Die liefhebbers van deze zangeres zijn ondanks de zomer samengekomen in de kapel van Roepaen die zich daarmee voor twee derde gevuld heeft. Daarmee is het experiment zomerconcert, voor Roepaen, een succes. Mede doordat de act een niet alledaagse of doorsnee artiest is zijn de liefhebbers, ook in de zomer, graag bereid een paar kilometer meer te rijden om deze apartheid in haar mooiste schoonheid te kunnen horen in een uitstekend sfeervolle omgeving met kaarslicht.
Diane balanceert het hele optreden als het ware op een hoog koord. Ieder moment kan ze vallen omdat het publiek het laat afweten of ze doet een truc/act die het publiek nog meer in vervoering brengt. Geen van tweeën gebeurt, in het laatste geval laat het een gevoel achter van een serie hoogtepunten zonder climax. In het eerste geval kunnen we Diane alleen maar prijzen dat in ruim een uur het publiek ademloos aan haar lippen laat hangen. Een staande en terechte ovatie is haar deel als ze het laatste nummer gespeeld heeft.
Het echte laatste nummer van de avond is ‘Lady Devine’ maar verder hoorden we vooral werk van haar eerste drie albums. Van haar laatste ‘Alela Diane & Wild Divine’ is er slecht één song, ‘Elijah’, die ze solo kan spelen, de rest is te veel een band-inspanning (verteld Diane) en daar durfde Diane zich niet aan te wagen. Ook hoorden we een tweetal composities van het nog te verschijnen album dat Diane momenteel aan het opnemen is waaruit we bijna de conclusie kunnen trekken dat het wederom een solo album zal worden.

Meer foto’s staan hier.

Meer filmpjes staan op mijn Youtube-kanaal.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.