(overtuigend!) Jenee Halstead “Raised by Wolves”


Wie Jenee Halstead in maart van het vorige jaar live heeft zien optreden in bijvoorbeeld Meneer Frits in Eindhoven heeft het beeld van een lieflijke singer-songwriter op het netvlies staan. Wie de hoes van haar nieuwste album “Raised by Wolves” in handen krijgt zal niet direct de link leggen met de performance van toen.
Halstead kijkt de aanstaande luisteraar vervaarlijk toe vanuit de sneeuw. Zelfverzekerd en klaar om de luisteraar in zijn macht te krijgen. En dat laatste gaat lukken! Hoe vaker je het album gaat draaien, hoe vaker je je gaat verwonderen over de overtuigingskracht van deze plaat. Zeker vanaf ‘Never Another’ en ‘Bitten By The Night’ gehoord te hebben krijg je steeds meer respect voor wat deze zangeres weet neer te zetten.
Terug naar het begin van het album levert ons de opener ‘Havana Dress’ op die is voorzien van een dreigende instrumentatie. Een begeleiding die als een ondertoon op de achtergrond blijft en het werk laat doen door de melodielijn in de zang van Halstead die haar stem zo gedragen laat worden. Het geeft een prima uitwerking aan het liedje en laat Halstead anders dan alleen met gitaar boven zichzelf uitstijgen.
Het album is rijk in de begeleiding waarin een band met twee multi-instrumentalist waaronder Halstead zelf en Evan Brubaker voor de meeste instrumenten tekenen. Daaraan worden nog toegevoegd drums, flobro en banjo. Het laatste instrument wordt ook door Brubaker gespeeld. Laten we hopen dat het duo minimaal samen op pad gaat op de komende tournee om dit uitstekende album te ondersteunen.
Samen spelen ze alle soorten van gitaar, banjo, ukelele, staande en elektrische bas, toetsen, mandoline, mellotron, percussie en wat elektronische instrumenten onder titel: programmering.
Halstead zal dan meer indruk maken dan het vorige jaar. Al is er uit dat optreden wel een nummer enorm blijven hangen dat gaat over de grote ‘Nick Drake’.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (overtuigend!) Jenee Halstead “Raised by Wolves”

  1. Chris zegt:

    Ze is te zien samen met oh Susanna en aiwna teixeira in roepaen in september!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.